radyobir
radyobir

Doctor Who'ya geri dönme nedenini paylaştı

David Tennant, Doctor Who'nun bu yılın gelecek aylarında yayımlanacak 60. yıldönümü özel bölümlerinde diziye dönmeyi seçmesinin çok basit bir nedeni olduğunu söyledi.

11 Eylül 2023 05:46 | Güncelleme :11 Eylül 2023 09:55 | Kategori: Kültür & Sanat

52 yaşındaki İskoç oyuncu Zaman Lordu rolündeki ilk performansını, Britanya'nın klasik bilimkurgu dizisinin yeniden başlatılan 2005 yapımında Doktor'un 10. enkarnasyonu olarak sergilemişti.

Kasımda Tennant'ın 14. Doktor rolünde BBC dizisine geri dönmesi birçok Doctor Who hayranını sevindirdi.

Devam eden oyuncu ve yazar grevinden önce EW'ya verdiği yakın tarihli röportajda Good Omens'ın yıldızı, sevilen diziyi neden bir kez daha ziyaret etmeye karar verdiğine dair basit bir sebep sundu.

Tennant, "Asıl cevap, bu diziyi hâlâ sevmem" dedi.

Yıllarınızı Doctor Who'dan uzakta, onu hep izleyerek geçiriyorsunuz. Aklınıza hep fikirler geliyor. Ben bunu nasıl genişletirdim diye düşünüyorsunuz, hikayeleri düşünüyorsunuz... Bu hiç geçmiyor.

Yaklaşık 6 yaşımdan beri kafamda hikayeler uyduruyorum. Yani diziden ayrıldığımda bu durmuyor.

Tennant bu kasımda dizinin 60. yıldönümü için The Star Beast, Wild Blue Yonder ve The Giggle adlı üç bölümde geri dönecek.

Oyuncu yakında rolünü tekrar üstlenecek olmasıyla ilgili "Umarım 2000'lerdeki kadar hızlı görünürüm" diye espri yaptı.

Tennant'a eski yol arkadaşı Donna Noble rolüyle Catherine Tate eşlik ederken, Yasmin Finney (Heartstopper) de Rose adlı bir karakteri canlandıracak.

Sex Education'ın çıkış yapan oyuncusu Ncuti Gatwa'nın yeni Doktor diye duyurulması sebebiyle Staged'le tanınan oyuncunun rolü yeniden üstlenmesi hayranlara, uzun süredir söylentileri dolaşan bir sürpriz oldu.

Ekim 2022'de yayımlanan, Jodie Whittaker'ın 13. Doktor rolündeki son bölümünde Zaman Lordu beklendiği gibi Gatwa'ya dönüşmedi. Bunun yerine Doktor yeniden, kafası karışmış görünen ve tekrar tekrar "Ne?" diye soran Tennant'a dönüştü.

Tennant'ın 14. Doktor rolünde geri dönmesinin ardından Gatwa dizinin ilk siyah başrol oyuncusu olarak tarihe geçecek.

Gatwa'nın 15. Doktor'una yeni dizide RuPaul's Drag Race'in yıldızı Jinkx Monsoon'un yanı sıra Jonathan Groff da katılacak. Bu oyuncu seçimlerinin her ikisi de dizinin yeni bir müzikal bölüm çekeceğine yönelik hayran spekülasyonlarına yol açtı.

Doctor Who'nun 60. yıldönümü özel bölümlerinin bu kasımda Birleşik Krallık'ta BBC One'da, ABD ve Türkiye'deyse Disney+'ta yayımlanması planlanıyor. Gatwa'nın 15. Doktor rolündeki ilk bölümü 2023 Noel döneminde, sezonun geri kalanı da 2024'te yayımlanacak.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI