radyobir
radyobir

Leyla Gencer konserle anılıyor!..

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Türk Diva'sı Leyla Gencer'i 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 20.00'de Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Sanat Merkezi'nde görkemli bir konserle anıyor.

04 Mayıs 2017 19:51 | Kategori: Kültür & Sanat

10 Ekim 1928 tarihinde Polonezköy'de doğan Leyla GENCER 20.yüzyılın en önemli sopranolarından biri olarak görülür.

Batı ülkelerinde "La Diva Turca", "La Gencer", "La Regina" olarak ün yapan; Milano, Roma Napoli, Venedik, Viyana, Paris, San Francisco, Köln, Buenos Aires,

Londra, Rio de Janerio, Bilbao, Chicago'da sanatını dinleten; Lucia'nın, Norma'nın, Lady Macbeth'in, Queen Kraliçe Elizabeth'in, Tosca'nın, Lucrezia'nın Madam Butterfly'ın, Alceste'nin, Aida'nın, Violetta'nın, Leonora'nın "Leyla la Turca"sı soprano Leyla Gencer, hem seçkin opera sahnelerinde hem resitallerde hayranlık uyandırmıştır. 3Devlet Sanatçısı" ünvanına sahip olan Leyla Gencer'in repertuvarında 23 besteciden, 72 karakter bulunmaktadır.

"İstanbul Devlet Opera ve Balesi, hayatını "Daha çok sanat" ilkesiyle ile dolduran ve yaşatan, 20. yüzyılın Türk Diva'sı olan Leyla Gencer'i seçkin bir repertuvar ile anıyor!

Orkestra şefliğini, Zdravko LAZAROV'un yapacağı; Suat ARIKAN, Perihan D. Nayır Artan, Aylin Ateş, Önay Günay, Otilia M.Rasulescu İpek ve Bülent Külekçi'nin solist olarak katılacağı konserde, Nabucco, Ernani, Figaro'nun Düğünü, Werther, Tannhauser, Faust, Hoffmann'ın Masalları, Tosca, Don Carlos ve Carmen gibi opera dünyasının seçkin eserlerinden, zengin bir repertuvar seyirciyle buluşuyor..

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI