radyobir
radyobir

Libya yatırım yapmak isteyen yabancı şirketlere destek verecek

Libya Ulusal Petrol Kurumu Başkanı Ferhat bin Kıdara, ülkede yatırım yapmak isteyen uluslararası petrol şirketlerine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

11 Temmuz 2023 07:22 | Kategori: Afrika

Ulusal Petrol Kurumundan Kıdara imzasıyla yapılan açıklamada, Yatırım Komisyonu ile başkent Trablus'ta yapılan toplantıda, güvenlik ve istikrar ile petrol üretiminin normal seviyelerine dönmesinin ardından kayda değer bir iyileşmeye sahne olan Libya'da, petrol ve gaz sektöründe mevcut yatırım fırsatlarının gözden geçirildiği kaydedildi.

Kıdara, başında bulunduğu kurumun, Libya'da yatırım yapmak isteyen uluslararası şirketlere gerekli tüm desteği vermeye ve yatırımcıların ihtiyacı olan tüm bilgi ve verileri sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Kurum ile uluslararası şirketle arasındaki işbirliğinin önemine işaret eden Kıdara, ülkede günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı planladıklarının altını çizdi.

Öte yandan Libya Petrol ve Doğalgaz Bakanı Muhammed Avn, daha önce AA muhabirine verdiği röportajda, Libya'daki sismik araştırmalarda önceliğin Türk şirketlerinde olduğunu söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI