radyobir
radyobir

Limon Festivali

Fransa'daki Menton kasabasında 145 ton limon ve portakal heykellere dönüştürüldü. Şubat ayında düzenlenen Fête du citron'un (Limon Festivali) 84 yıllık geçmişi var.

18 Şubat 2017 05:25 | Güncelleme :18 Şubat 2017 09:57 | Kategori: Dünya



C vitaminli Mary Poppins

Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 300 bin ziyaretçi her yıl Limon Festivali’ne katılmak için Menton’a geliyor. Güzel kasaba, Fransa İtalya sınırındaki Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesinde yer alıyor.



Brandenburg Kapısı’ndaki Sally Bowles

Festivalin bu yılki konusu ‘Broadway’. Buradaki heykelde "Cabaret” müzikalinden şarkıcı Sally Bowles Berlin’deki ünlü Brandenburg Kapısı üzerinde otururken görülüyor. Müzikal 1930’ların Berlininde geçiyor.



Narenciye kralı

İster "Cabaret” ister "Aslan Kral” olsun, parlak ve sıcak narenciye renkleri ile masmavi gökyüzünün uyumu festivalde eşsiz bir atmosfer oluşturuyor.



Gelenek ve değişim

İlk festival 1933’te yapıldı. O zamanlar Menton Avrupa’nın önde gelen limon ve narenciye üreticisiydi. Bugün narenciye yetiştiriciliğinin ekonomik anlamı azaldı. Festivaldeki heykeller için meyve İspanya’dan geliyor.



Esmeralda ve meyve

Paris Katedrali ve güzel bir kadın. Sözkonusu kişi elbette müzikaline de ismini veren "Notre Dame’ın Kamburu” kitabından Esmeralda. Heykelin büyüklüğü 10 metreyi buldu.



Yağmur? Hayır güneş!

Böyle bir festivalde "Singin’ in the Rain”in sadece heykel olarak kalması temenni edilir. Zira şehir yönetimi, organizatörler ve konuklar doğal olarak güzel bir Akdeniz havasını tercih eder.



Meyve olmadan da güzel

Menton’daki festival 1 Mart’a kadar devam edecek. Bu küçük kasaba görkemli meyve heykelleri olmasa da ziyaret etmeye değer bir yer. Hatta festival dışı zamanlarda daha sakin bile olabilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI