radyobir
radyobir

Bodrum Bale Festivali "Harem"'le açıldı

Bodrum Bale Festivali'nin açılışı, 5 Ağustos akşamı Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Harem" ile yapıldı.

07 Ağustos 2023 05:19 | Güncelleme :07 Ağustos 2023 08:26 | Kategori: Kültür & Sanat

Klasik Türk Müziği eşliğinde muhteşem kostümleri ve dansları ile Merih Çimenciler’in yönetmenliğindeki iki perdelik eser kudüm, ney, keman, kanun ve piyanonun eşliğindeki müziklerle Dede Efendi ve Hacı Arif Bey’in en güzel klasik besteleri eşliğinde sahnelendi.

Seyirciden büyük ilgi alan eser; Topkapı Saray hareminin aşk, sevgi, fedakârlık, entrika ve iktidar mücadeleleri ile örülü hikayesini sahneye taşıdı.



Osmanlı-Türk kültürünün bale ile anlatıldığı ve dünyanın birçok sahnesinde seyirciyle buluşan, ülkemizde gittiği tüm illerde sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılanan "Harem”in dekor ve kostümü Alexander Vasilliev’e, ışık tasarımı Tahsin Çetin’e ait.

BİR DÜNYA KLASİĞİ OLAN "NOTRE DAME’IN KAMBURU” DA FESTİVALDE YER ALIYOR

Güzel çingene kızı "Esmeralda" ile kambur kilise zangocu "Quasimodo"nun ölümsüz aşkları İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 8 Ağustos Salı akşamı sahneye taşınacak.



Victor Hugo'nun aynı adlı eserinden esinlenilen eserin müzikleri Cesare Pugni’ye, müzik düzenlemeleri Bujor Hoinic'e ait .

"Notre Dame'ın Kamburu" balesinin koreografisi ile librettosu G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy imzası taşıyor.

Eserde olaylar Esmeralda'ya büyük hayranlık besleyen ancak tüm çabalarına rağmen onu katedralin papazının entrikalarından koruyamayan, Notre Dame Kilisesinin kambur zangocu Quasimodo'nun gözünden sahneye aktarılıyor.



Dekorundan kostümlerine kadar tamamen yerli prodüksiyon olan eserin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Gülay Korkut, ışık tasarımı Fuat Gök, video prodüksiyonu ise Ahmet Şeren'e ait.

Ankara, İzmir ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri tarafından sahnelenecek üç büyük bale eseri ile festivale Hindistan ve İspanya’dan katılan dans topluluklarının etnik ve modern dans performansları Bodrum Kalesinde sanatseverlerin karşısında olacak.



Festivalde yer alan etkinlikler Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde saat 21.30’da başlayacak. 

Sanatseverler etkinlik biletlerini, Bodrum Kalesi, OASİS AVM ve Midtown AVM gişelerinden ve www.dobgm.gov.tr ile www.biletinial.com bilet satış sitesi üzerinden temin edebilirler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI