radyobir
radyobir

Madrid'de olağanüstü hal

İspanya ulusal hükümeti ve bölgesel yönetim arasındaki anlaşmazlıklardan sonra Madrid'te olağanüstü hal ilan edildi

09 Ekim 2020 14:59 | Güncelleme :09 Ekim 2020 15:22 | Kategori: Avrupa

İspanya hükümeti, en kötü salgın noktalarından biri olan Madrid’de kısmi karantina önlemlerini uygulamak için Cuma günü olağanüstü hal ilan etti.

Karar Başbakan Pedro Sanchez’in Madrid’de artan vakalar ile nasıl baş edileceği konusunda bölgesel yönetim ile fikir ayrılığına düşmesi sonrasında geldi. Olağanüstü hal ilanı Sanchez’e mobiliteyi kısıtlamak dahil birçok olağanüstü yetki veriyor.

Sanchez ve Madrid Bölgesel Yönetimi Başkanı Isabel Diaz Ayuso, Mahkemenin şu an yürürlükte olan önlemleri yasa dışı bulması sonrasında, Perşembe günü ortak bir politikada birleşebilmek için telefon aracılığı ile iki kriz görüşmesi gerçekleştirdi.

Ulusal hükümet üç seçenek sunduktan sonra, Ayuso düşünmek için Cuma gününe kadar süre istemişti.

Madrid Bölgesi İspanya’da Perşembe günü ölçülen yeni vakalarının %40’ına ev sahipliği yapıyor ve bölgedeki yoğun bakım yataklarının %40’ı kovid-19 hastaları tarafından kullanılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI