radyobir
radyobir

Madrid'de sel hayatı durdurdu

Orman yangınlarından sadece birkaç hafta sonra İspanya'yı vuran ani sellerin ardından Madrid yakınlarında kaybolan bir baba ve oğlu için yoğun bir arama çalışması yürütülüyor.

05 Eylül 2023 08:17 | Kategori: Avrupa

Başkentteki metro hatları ve hızlı trenin güney şehirlerine giden aktarma hatları pazartesi sabahı kapatıldı.

Bölgenin acil servis sözcüsü Javier Chivite, acil servislerin gece boyunca bölgedeki yaklaşık 1200 olaya müdahale ettiğini ve itfaiyecilerle polisin Madrid'in güneybatısındaki Aldea del Fresno kırsalında kayıp iki erkeği aradığını söyledi.

Chivite, "İki kişi kayıp; bir baba ve oğlu. Alberche Nehri'nin taşması sonucu çığ gibi inen suların altında kalan bir aracın içindelerdi" dedi.

Bunun olumlu sonuçlanacağını umuyoruz.

Madrid bölgesindeki bazı yollar kapatılırken yarım düzine köprü, nehir kenarlarından taşan su nedeniyle yıkıldı.

Ülkeyi aniden vuran şiddetli yağmur Madrid, Kastilya, Katalonya ve Valensiya bölgelerindeki sokakları nehirlere dönüştürdü.

Birçok bölgede dolu da yağdı.

Ancak şiddetli yağış pazartesi sabahı hafiflemeye başladı. Ülkenin büyük bölümünde yağmur devam etse de Ulusal Hava Durumu Ajansı, pazar günü turuncu ve kırmızı olan uyarı seviyesini pazartesi günü sarıya indirdi.

Başkent, İspanya'nın bazı bölgelerini etkileyen şiddetli yağmur ve fırtınalara hazırlanırken pazar günü Madrid Belediye Başkanı, şehrin tüm sakinlerine evde kalmalarını söylemişti.

Ulusal Hava Durumu Ajansı AEMET pazar günü için Madrid bölgesi, Toledo ili ve Cadiz şehrinde, aşırı tehlike ihtimali anlamına gelen maksimum kırmızı alarm vermişti.

Madrid'de 12 saat içinde metrekare başına 120 litreye kadar yağmur yağabileceği belirtilmişti.

Madrid Belediye Başkanı Jose Luis Martinez-Almeida, eski adı Twitter olan X'te şöyle yazmıştı:

Yağış rekorlarının kırılacağı bu sıradışı ve anormal durum nedeniyle Madrid halkından bugün evde kalmalarını istiyorum.

Pazar günü öğleden sonra erken saatlerde Madrid üzerinde kara fırtına bulutları toplansa da birçok kişi her zamanki gibi dışarıdaydı.

Madrid sakini 42 yaşındaki Manuel Loro, "(Kırmızı alarmın) iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum" diyor.

Bugün yapılacak en iyi şey araba kullanmamak olur. Saat 6'da en kuvvetli halini alacak, bu yüzden eve daha erken gideceğiz.

Madrid'in acil servis hizmetleri, bölge sakinlerini sel risklerine karşı uyaran ve araç kullanmamalarını tavsiye eden mesajlar göndermişti.

LaLiga, Madrid'deki Wanda Metropolitano Stadyumu'nda Atletico Madrid'le Sevilla arasında akşam oynanacak maçı uyarı nedeniyle ertelemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI