radyobir
radyobir

Muhalif Uygur'u ihbar et, ödülü kap!..

Çin'den Uygurlar'a bir baskı unsuru daha: "Uygurları ihbar edin, para ödülünü kapın" Dağıtılan ifşa ve ihbar kartının ön yüzünde şunlar yazılı; " Şüpheli bir durum veya ülke güvenliği ve istikrarsızlığı ile ilgili olumsuz bir haber duyarsanız, aşağıdaki telefon numaralarına derhal ihbarda bulunun ve arkada yazılı para ödülünü hemen alın!.." Kartı dağıtan Kurum : Saksak Koça Yönetimi, ÇKP.Hizmet Komitesi.

04 Mayıs 2015 13:26 | Güncelleme :04 Mayıs 2015 13:44 | Kategori: Dünya

Çin, Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine karşı yeni  bir baskı uygulaması daha başlattığı bildiriliyor.

Sosyal medyada Çin yönetiminin Müslüman Uygurların  birbirlerini Çin yönetimine gammazlamayı  teşvik ve özendirmek için yeni bir  ihbar kartı  dağıttı. Şüpheli bir durum veya güvenlik ve istıkrarı etkileyecek her hangi bir haber duyduklarında belirtilen telefonlara derhal ihbar edilmesi ve konulan para ödülünü hemen almaları  isteniyor. Bu durum Çin’in en çok başvurduğu  baskı unsurlarından biri.  Bir başka deyişle "Uygurları birbirlerine düşürmek” olarak adlandırılan bir yöntem. 

Kartın Arka Yüzünde  yazılanlar ; Ülkemizin Güvenliği İstikrarının Korunmasında Tüm Vatandaşlarımızın Ortak Sorumluluğu Vardır!
"Radikal dincileri, terörle bağlantılı,  ülkemizin güvenlik ve istikrarı ile ilgili her türlü ipuçlarını 24 saat otomatik olarak çalışan 400-896-1235 No.lu ücretsiz telefona ihbar ediniz. İhbar ettiğiniz husus kanıtlandıktan sonra  5 bin -  500 bin Yen (830-83 bin $) arasınada para ile  ödüllendirileceksiniz. Sizin bu konudaki  bu iyi niyetiniz ve haklı  davranışınız  kesinlikle gizli tutulacaktır.”
Bütün Vatandaşlarımızın bu ihbar kampanyasına aktif olarak katılmalarını bekliyoruz. (H. Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM))

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI