radyobir
radyobir

Nijerya'da patlama: En az 100 ölü

Nijerya'nın güneydoğusunda bir gaz tankerinin alev alması sonucu 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları patlamanın ihmal kaynaklı olduğunu söyledi.

25 Aralık 2015 06:29 | Güncelleme :25 Aralık 2015 11:17 | Kategori: Dünya

Nijerya’nın güneydoğusundaki Anambra eyaletinin ikinci büyük kenti olan Nnewi kentinde yer alan endüstriyel gaz fabrikasında gaz tankeri patladı. İtfaiyeciler patlama sonrası çıkan yangını söndürmeyi başarsa da, Noel’de kullanmak üzere tüplerini doldurmak için bekleyen vatandaşlardan 100’den fazlası hayatını kaybetti.

Görgü tanığı Emeka Peters, saatlerce süren yangının yerel saatle 11.00’de, gazı boşaltan tankerin gerekli soğuma süresinin dolmasını beklemediği için çıktığını anlattı. Diğer bir görgü tanığı da hayatını kaybedenlerin naaşlarının tanınamayacak halde olduğunu söyledi.









Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI