radyobir
radyobir

Nijerya'da yolsuzlukla suçlanan ekonomi bakanı görevden alındı

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, ülkenin Ekonomi ve Finansal Suçlar Komisyonu (EFCC) Başkanı Abdulrasheed Bawa'yı yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden aldı.

15 Haziran 2023 06:02 | Kategori: Afrika

Nijerya Federal Hükümet Sekreteri Ofisi Direktörü Willie Bassey, yaptığı yazılı açıklamada, Tinubu'nun yolsuzlukla suçlanan EFCC Başkanı Bawa'yı süresiz görevden uzaklaştırdığını belirtti.

Bassey, bu kararın Bawa'ya yöneltilen görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk gibi "ağır" iddiaların uygun bir şekilde soruşturulması için alındığını ifade etti.

Öte yandan Nijerya Devlet Güvenlik Servisi (DSS) Sözcüsü Peter Afunanya, yaptığı açıklamada, görevden alınan Bawa'nın başlatılan soruşturmalar nedeniyle DSS tarafından davet edildiğini bildirdi.

Ülkede 29 Mayıs'ta göreve başlayan Devlet Başkanı Tinubu, 9 Haziran'da Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Godwin Emefiele'yi yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden almıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI