radyobir
radyobir

Ölen hastayı ailesine sağmış gibi gösterdiler

İddiaya göre hasta, ameliyat esnasında atardamarının kesilmesi üzerine hayatını kaybetti

29 Eylül 2023 06:31 | Kategori: ABD

Dava dosyasına göre, Ohio'da bir hastanedeki doktorlar saatler önce gerçekleşen rutin ameliyat esnasında ölen hastayı canlı göstermek için sırtına destek koymakla suçlanıyor.

Scioto Valley Guardian'a göre hasta, Ohio'nun Chillicothe bölgesindeki Adena Sağlık Sistemi hastanesinde ameliyat olmadan önce "sağlık durumu iyi olan" 65 yaşında kimliği açıklanmayan bir kadındı.

Kadının ailesi, ölüm belgesiyle hastane kayıtlarında yazan ölüm saatleri arasındaki tutarsızlık nedeniyle hastaneye dava açıyor.

Hastanın kayıtları yerel saatle 13:00'te öldüğünde ısrarcı olsa da ölüm belgesinde kadının bundan iki saat sonra, 15:05'te öldüğü yazıyor. Ölüm belgesindeki saat, ailenin üyelerinin hasta odasına getirildiklerini ve iddialarına göre canlı gibi görünmesi için sırtı desteklenmiş kadının bedeninin kendilerine gösterildiğini söyledikleri zamana denk.

Aile, kadının ölümünün ardındaki gerçeği ve ziyarete geldiklerinde akrabalarının neden canlıymış gibi gösterildiğini öğrenmek istiyor.

Kadının ameliyatını, daha önce de tahkik edildiği bildirilen kardiyolog Dr. Jarrod Betz gerçekleştirdi.

Scioto Valley Guardian daha önce, Dr. Betz'in "bu tür son derece uzmanlaşma gerektiren ameliyatlar için uygun şekilde yetkilendirilmemesine rağmen" en az üç transkateter aort kapak ameliyatı gerçekleştirdiğini yazmıştı.

Gazeteye göre doktorun ameliyat sırasında bir atardamarı kestiği iddia ediliyor.

Doktorun kanamayı kontrol altına aldığına inandığı ancak kadının yoğun bakım ünitesine geri götürüldüğünde kanamasının sürdüğü bildirildi.

Tıbbi kayıtlara göre bir başka kardiyolog Dr. Atiq Reham ameliyatı devralıp kadını kurtarmaya çalıştı ancak hasta Dr. Reham'ın gözetiminde hayatını kaybetti.

Bölge adli tabibi Ben Trotter'in de Adena Sağlık Sistemi çalışanı olduğunu öğrenen aile bağımsız otopsi talep etti.

The Independent yorum almak için Adena Sağlık Sistemleri ve Dr. Betz'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI