radyobir
radyobir

Parsadan'ın oğlu kimsesizler yurdunda

Yer Zeytinburnu Spor Kompleksi… 18'i kadın toplam 392 evsiz soğuyan havalarla birlikte kapalı spor salonuna alındı. Hemen hepsinin bir hikâyesi var. Evsizlerden biri de Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan. Baba Parsadan'ı, Türkiye, Tansu Çiller, Süleyman Demirel gibi bir çok ünlü ismi 'dolandırdı' haberleri ile tanıdı. Selçuk Parsadan'ın 2006'da vefatı ile birlikte aile dağıldı. Oğlu da 3 yıldır sokaklarda yaşam savaşı verdiğini anlattı.

31 Aralık 2014 11:11 | Kategori: Yaşam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sokakta yaşayan 18'i kadın 392 evsiz vatandaşı, Zeytinburnu Spor Salonunda barındırıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından sokaklardan toplanan evsizler, soğuk havadan korunmaları için spor salonunda ağırlanmaya başlandı.
Sağlık kontrolleri ve kişisel bakımları yapılan evsizlerin giyecek ihtiyaçları da karşılandı.
 
PARSADAN’IN OĞLU 3 YILDIR SOKAKLARDA

Sokak, park, metruk bina ve cami avlularında yaşam mücadelesi veren evsizlerden bazıları, ilginç hayat hikayeleriyle dikkati çekiyor.
Eski basketbolcu Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan da Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde misafir ediliyor.

Hakan Parsadan, babasının ölümünün ardından zor duruma düştüğünü anlatarak, 3 yıldır sokakta yaşadığını ve soğuk hava nedeniyle belediyenin spor merkezine sığındığını söyledi.
Ailesini, işini ve varlığını kaybettiğini ifade eden Parsadan, "Bütün Türkiye hikayemizi biliyor. Basketbolcuydum ve 8-10 sene milli takımda oynadım. Birtakım terslikler oldu mesleğimi bıraktım. Basketbola da geri dönmek istemiyorum. Yıllardır parklarda, ATM'lerde sokaklarda yaşıyorum. Sokaklarda çok sıkıntılar yaşadım. Çok iş istedim ama olmuyor. Şu anda buradayım. Çevremiz çok yüksek ama insanlar öyle bir hale gelmiş ki kendilerinden başka kimseyi tanımıyorlar. Babam ölmeden önce peşinden ayrılmayan dostlar bana telefonu açmadı. Kızkardeşim Cansel Parsadan da Türkiye'nin en iyi televizyoncusu ve radyocusudur ama iş bulamıyor" diye konuştu.
Parsadan, evsizlerin hayatlarının göz önüne alınması gerektiğini vurgulayarak, yetkililerden evsizlere yardım etmelerini istedi.

ÖNEMLİ DAVALARA BAKAN BİR AVUKAT

Spor salonundaki evsizlerden 80 yaşındaki emekli avukat Erdoğan Gençel de yıllarca önemli davalara baktığını ancak emekli olduktan sonra bazı sorunlardan dolayı 3 yıldır sokaklarda yaşadığını söyledi.
Gençel, hiç evlenmediğini aktararak, "İstanbul Barosu'ndan 1990 yıllarında emekliliğimi istedim. Meslekten çok yorulmuştum. Ev alamadım. Ancak siyasi tarihe ilişkin çok kitap satın aldım. Amacım Kadıköy'de bir halk kitaplığı tesisi yapmaktı. Gerçekleştiremedim. Geçmişte senelerce gençlerin davalarına ücretsiz baktım" dedi.
"Sokaklarda yaşıyorum. En büyük sıkıntım içkiye alıştırılmış sokaklarda yaşayan gençler" diyen Gençel, geceleri fenerle kitap okuduğunu ancak sarhoşlardan çekindiğini dile getirdi.

ÇİLLERİ, DEMİREL’İ DOLANDIRDI

Şimdilerde oğlu sokaklarda yaşam savaşı veren Selçuk Parsadan, adından, dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i kandırarak aldığı örtülü ödenek parası ile duyurdu. Ancak, yürütülen soruşturma sonrası tek ‘kurban’ın Çiller olmadığı anlaşıldı. Parsadan’ın sinema sanatçısı Perihan Savaş’ın adını kullanarak, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i, Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan’ı, Adnan Polat’ı de benzer yöntemlerle dolandırdığı ortaya çıktı. Kuşkusuz en yüklü parayı (5,5 milyar lira) örtülü ödenekten aldı.
 
4 YIL HAPİS YATTI ÇIKTI ÖLDÜ 

Mayıs 1996’da yakalanan Parsadan, 4 yıl 8 ay tutuklu kaldıktan sonra 19 Şubat 2001’de tahliye edildi. Parsadan tahliye olduktan 5 yıl sonra ise yakalandığı omurilik kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Parsadan, her ne kadar ‘örtülü ödenek vurgunu’ ile gündeme gelse de aile üyeleriz önemli görevlerde bulundu.
 
Selçuk Parsadan'ın yargılaması Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

DEDESİ ESKİ POLİS MÜDÜRÜ

Parsadan’ın dedesi Beyoğlu Polis Müdürü olarak görev yaptı. Babası Sabahattin Parsadan ise Kadıköy Emniyeti’nde memur olarak çalıştı. Baba Parsadan, dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in yakın korumalığını da yaptı. Selçuk Parsadan ise 1980’li yıllarda Galatasaray Spor Kulübü’nde basketbol oynadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI