radyobir
radyobir

Putin'le Paşinyan Karabağ konusunu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri duyuruldu.

27 Şubat 2022 08:51 | Kategori: Avrupa

Kremlin’den yapılan açıklamada, liderlerin Karabağ anlaşmalarının uygulanması ve ikili gündemdeki bazı güncel konulara ele aldıkları kaydedildi.

Açıklamada, "Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya liderlerinin Dağlık Karabağ'a ilişkin 9 Kasım 2020, 11 Ocak ve 26 Kasım 2021 tarihlerinde Ermenistan-Azerbaycan sınırında istikrar ve güvenliğin sağlanması konuları da dahil olmak üzere Dağlık Karabağ'a ilişkin üçlü bildirilerde yer alan anlaşmaların uygulanmasının pratik yönleriyle ilgili konularda görüş alışverişine devam edildi” ifadeleri kullanıldı.

Ermenistan hükümetinin basın servisinden yapılan açıklamada ise, Başbakanı Nikol Paşinyan’ın nisan ayında Rusya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI