radyobir
radyobir

PYD Rusya'da temsilcilik açacak!..

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Rusya'da temsilcilik açmayı planladığı öne sürüldü.

20 Ekim 2015 11:44 | Kategori: Dış Politika

Rus gazetesi Kommersant'ta yer alan habere göre, PYD liderleri Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle Moskova'da yarın bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşülecek konular arasında PYD'nin Rusya'da bir ofis açması için atılacak adımlar da bulunuyor.

ABD ile ‘PYD’ye silah’ krizi

Gazete ofis açılmasının amacının, IŞİD'le mücadelede Moskova ile işbirliğini güçlendirmek olduğunu bildirdi.

"Türkiye yaklaşık üç hafta önce Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rusya'nın PYD ve silahlı kanadı olan YPG'ye destek verdiğinden şüpheleniyor" ifadesini kullanan Reuters, "Ankara'nın Suriye'nin kuzeybatısında kendi sınırlarına yakın bölgede Kürtlerin toprak kazanmasına müsaade etmeyeceğini Moskova'ya daha önce ilettiğini" belirtti.

Reuters'a göre, Kommersant'a konuşan bir Türk diplomatik kaynak, PYD'nin temsilcilik açmasının Moskova ile ilişkileri zaten gergin olan Ankara'dan sert tepki göreceğini belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI