radyobir
radyobir

Referandum öncesi meydan okudu!..

Atina'da pazar günü yapılacak referandum için 'hayır' taraftarlarınca düzenlenen mitingde konuşan Çipras, "Kılıç olmadan savaşın, ancak hakkın yanında olduğu küçük bir halk için gururla karar verin. Kazanacağız. Bağımsızlık, erdem ve cesaret gerektiriyor" diye konuştu..

04 Temmuz 2015 08:59 | Güncelleme :04 Temmuz 2015 12:09 | Kategori: Dünya

Gece yarısına kadar süren mitingde konuşan Yunanistan Başbakanı "Her ne olursa olsun zafer bizim olacak. Tehditler mağlup oldu. 'Hayır', dayanışma Avrupası'nda tarih yazacak" şeklinde konuştu.

Öte yandan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a yaptığı uygulamaların terörizm olduğunu söyledi.

Sintagma Meydanı'ndaki gösteriye katılan 'Hayır' taraftarlarının, Atina'daki bir başka meydanda toplanan 'evet' taraftarlarından daha kalabalık olduğu gözlendi

Öte yandan İspanya'nın ünlü gazetelerinden El Mundo'ya konuşan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, "Yunanistan'a yapmaya çalıştıkları şeyin adı terörizm. Yunanistan'ın aşağılanması için 'evet' oyu kullanılmasını istiyorlar" açıklamasında bulundu.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI