radyobir
radyobir

Rus Frank Sinatra'dan Poroşenko'ya düello daveti

Pek çok eleştirmen tarafından 'Rus Frank Sinatra' olarak da isimlendirilen ses sanatçısı İosif Kobzon, Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk'u 'şiir düellosuna' davet etti.

30 Ağustos 2015 10:54 | Kategori: Dünya

Bir Rus radyosuna mülakat veren İosif Kobzon, ''Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk'la oturup, kimin Ukrayna şiirini ne kadar bildiğini görmek için yarışmaya hazırım'' dedi.

Kobzon, doğum yeri olan Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesindeki nüfusun etnik Rus olmasına rağmen Ukrayna dili ve edebiyatının 'güzelliğini' öğrenip, bunlara saygı duyduğunu da ifade etti.

'OLUP BİTENİ KALBİMDE ACI HİSSETMEDEN İZLEYEMİYORUM

Öte yandan Kobzon, Donbass'ta yaşanan iç savaşa kayıtsız kalamamasının nedenini de şöyle anlattı: ''Donbass'ı çok iyi biliyorum. Burada doğdum. Bu sebeple burada olanlara uzak durup, olup biteni kalbimde acı hissetmeden izleyemiyorum.''

'ONLAR DONBASS'IN CELLATLARI'

Donbass'taki bağımsızlık yanlısı milislere verdiği manevi destek nedeniyle Ukrayna'da 'istenmeyen insan' ilan edilip müziği de yasaklanan Kobzon, Poroşenko ve Yatsenyuk'u daha önce 'Donbass'ın cellatları' olarak nitelemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI