radyobir
radyobir

Rus komutan kedisini iki helikoptere birden taşıtmış

İltica eden Rus pilot, yaklaşık 183 kilometrelik yolculuk için helikopterle taşınan kediden bahsetti

07 Eylül 2023 06:56 | Kategori: Avrupa

İltica eden bir Rus pilot, Vladimir Putin'in komutanlarından birinin Ukrayna'daki savaş sırasında evcil kedisini taşımak için iki askeri helikopter kullandığını iddia etti.

Eski Rus havacı Maksim Kuzminov'a göre kedi, askeri sınıf helikopterle yaklaşık bir saat boyunca havada taşınırken, yaklaşık 183 kilometrelik yolculuk sırasında koruma sağlamak için yanında başka bir helikopter daha uçtu.

Kuzminov, Rusya'nın silahlı kuvvetlerinden ayrılmayı seçtikten sonra The New Voice of Ukraine'e röportaj verdi.

Ukrayna'daki savaş sırasında havacılığın mantıksız kullanımına ilişkin örnekler sorulan Kuzminov şunları söyledi:

Komutanımızın etkileyici bir soyağacı olan bir kediyi nakletmesi gerekiyordu. Bunu yapmak için iki Mi-8 ve Mi-24 [helikopter] ekibi görevlendirildi.

Tabiri caizse iki helikopter bu harika hayvanı Rostov'dan Yeysk'e [hava üssü] taşıdı, Mi-8 kediyi uçururken Mi-24 de koruma sağlamak için etrafında uçuyordu.

Çok fazla yakıt ve kaynak harcadık. Dahası, ekiplerin dinlenmesine de her zaman izin verilmiyor.

Eski pilot, Rusya'nın pilot eksikliği yaşamasına rağmen görev için 6 askeri personelin helikopterde bulunduğunu söyledi.

İltica ettiği için yaklaşık 13 milyon TL ödendiği bildirilen 28 yaşındaki Kuzminov, eski Rus meslektaşlarını da aynısını yapmaya çağırıyor.

Putin'in geçen yıl şubatta başlatılan "özel askeri operasyonu" meşrulaştırmak için kullandığı mesaja karşı Kuzminov, Ukrayna haber kanalına, "Gerçek şu ki, Naziler ya da faşistler yok" dedi.

Kuzminov taraf değiştirme olasılığı konusunda Ukrayna askeri istihbaratının temsilcileriyle temasa geçtiğini ve maddi ödülün yanı sıra kendisine güvenlik sağlanmasının da teklif edildiğini söyledi.

23 Ağustos'ta Rus Mi-8 helikopterini Ukrayna'nın Poltava Oblastı'na indiren Kuzminov, helikopterle birlikte uçak yedek parçalarını da yeni amirlerine teslim etti.

Kuzminov savaşla ilgili, "Burada yaşananlar gerçek bir utanç kaynağı" dedi.

Cinayet, gözyaşı, kan.

İnsanlar sadece birbirlerini öldürüyor. Bu konuda yapabileceğim tek şey bu ve bunun bir parçası olmak istemiyorum. Şu anda yaşanan şey basbayağı Ukrayna halkına soykırım yapılmasıdır. Hem Ukraynalılara hem Ruslara.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI