radyobir
radyobir

Rus uçağı bombayla düşürülmüş

İngiltere Başbakanlığı Rusya'ya ait yolcu uçağının Mısır'da düşmesinin bombadan kaynaklanmış olabileceğini açıklarken Başbakan Cameron konuyu görüşmek üzere kabineyi topladı. ABD'li bir yetkili de bulguların bombayı işaret ettiğini söyledi.

05 Kasım 2015 07:17 | Güncelleme :05 Kasım 2015 11:58 | Kategori: Dünya

İngiltere Başbakanlığı, Rus havayolu şirketi Kogalımavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının Mısır'da düşmesinin, bombadan kaynaklandığına dair endişe duyulduğunu bildirdi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sina Yarımadası'nda geçen hafta sonu düşen yolcu uçağıyla ilgili yürütülen soruşturmanın yakından takip edildiği belirtilerek, "Soruşturma halen devam ederken, Rus uçağının kesin olarak neden düştüğünü söyleyemeyiz. Ancak bilgiler ortaya çıktıkça, uçağın bir bombayla düşürülmüş olabileceğine dair endişelerimiz var" denildi.

CAMERON KABİNEYİ TOPLUYOR

Bu çerçevede önlem olarak Mısır'ın Şarm El Şeyh şehrinden İngiltere'ye gelen uçakların askıya alındığını bildiren Başbakanlık, İngiliz havacılık uzmanlarının Şarm El Şeyh'e seyahat etmekte olduklarını ve güvenlik konusuyla ilgili gerekli düzenlemeleri yapacaklarını kaydetti.
İngiltere Başbakanı David Cameron ise bu akşam konuyla ilgili acil kabine toplantısına başkanlık edecek.



ABD: BOMBA UÇAĞA YERLEŞTİRİLMİŞ OLABİLİR


ABD'den de Mısır'da düşen Rus uçağıyla ilgili flaş bir açıklama geldi. CNN Internatıonal'a konuşan ABD'li bir yetkili, araştırmanın sürdüğünü ancak bulguların bombayı işaret ettiğini ifade etti.

Yetkili, söz konusu bombanın bagaj bölümüne veya uçağın herhangi bir kısmına konmuş olabileceğini öne sürdü. Daha önce ingiltere'den de benzer açıklama geldi. Başbakanlık ofisi, uçağın patlayıcı bir madde tarafından düşürülmüş olabileceğini açıkladı.

İKİ ÜLKEDEN UÇUŞ GÜVENLİĞİ KARARI

Bu açıklamaların ardından İngiltere ve daha sonra İrlanda'dan uçuş güvenliği kararı geldi.
İngiltere ve İrlanda, ülkelerinden Şarm el Şeyh'e uçan uçuşları durdurduklarını açıkladı. İngiltere Mısır'daki havaalanı güvenliğinin değerlendirildiğini belirtti.
Rus Hava Yolu Şirketi Kolavia'ya (Metrojet) ait Şarm El-Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI