radyobir
radyobir

Rusya'da Molotof kokteylinden koruyan kıyafet geliştirildi

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan KlASS bilimsel üretim şirketi, "Spetsnaz" (özel tim) adını alan ve güvenlik güçleri mensubunu Molotof kokteyline karşı koruyan özel bir kıyafet geliştirdi.

12 Kasım 2014 10:54 | Kategori: Dünya

Konuya ilişkin RIA Novosti ajansına açıklama yapan şirket sözcüsü Yuriy Kosırev, "Dünya genelinde kitlesel karışıklıklar sırasında Molotof kokteyli kullanımındaki artış nedeniyle Rusya kuvvet birimlerinde yeni koruma araçlarına ihtiyaç ortaya çıktı. Bu yıl geliştirdiğimiz Spetsnaz koruma tulumunun özelliği, tüm hayati organları kapatıyor olması ve bununla birlikte hafif olması ve ayrıca Molotof kokteyli ateşini geçirmiyor olmasıdır” dedi.
Şirket yetkilisi, "Özel tim veya polis memuru, yanan elbiseyi çıkarmak için yaklaşık yarım dakikaya ihtiyaç duyuyor. Sptetsnaz’ın çıkarılmasında azami kolaylık sağladık. Bunun için özel halkayı çekmek yeterli olacak. Elbise anında yere düşecek” ifadesini kullandı.
Molotof kokteyli, içi yanıcı maddeyle dolu ve boğazında fitil veya en basit örneğinde ıslak bezle tıkalı şişe. Son bir yılda Molotof kokteyli kullanımı, kitlesel karışıklıklar katılımcıları arasında büyük popülerlik kazandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI