radyobir
radyobir

Rusya yeni bir balistik füze sistemini test etti

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, gelişmiş bir kıtalararası balistik füzenin denemesini yaptıklarını duyurdu. Test edilen söz konusu füze sisteminin tipi belirtilmedi, fakat Rusya'da son dönemde geliştirilen füze sistemlerinin hepsi konvansiyonel ve nükleer savaş başlıkları taşıyabiliyor.

12 Nisan 2023 09:43 | Kategori: Avrupa

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kapustin Yar deneme sahasında, gelişmiş bir kıtalararası balistik füzenin denemesini başarılı bir biçimde gerçekleştirdiklerini belirtti. Söz konusu füzenin savaş başlığının test sırasında belirlenen hedefi vurduğu kaydedildi.

Bu denemenin gerçekleştirilmesi, Rusya ile ABD’nin cephanelerindeki nükleer başlıkların sayısını sınırlandırmalarını içeren son anlaşmayı, Rusya’nın şubat ayında askıya almasını izliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kapustin Yar sahasında gerçekleştirilen deneme sırasında kullanılan savaş başlığının tipini açıklamadı, ancak denemenin amacının, ‘gelişmiş yeni bir stratejik füze sistemini test etmek’ olduğunu belirttiler.

Rusya’nın son yıllarda geliştirdiği füzelerden birisi Sarmat sistemi. Söz konusu sistem aynı anda birden çok nükleer savaş başlığı fırlatabiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu sistemden ilk defa bahsettiğinde bunun ‘yenilmesi mümkün olmayan bir silah’ olduğunu söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI