radyobir
radyobir

Rusya'da milletvekillerine özel sosyal paylaşım ağı

Devlet Duması, Rusya'da e-parlamento kurma çalışmaları çerçevesinde milletvekilleri için "Parlamento Portalı" olarak bir profesyonel sosyal paylaşım ağı kurdu.

14 Temmuz 2014 09:49 | Kategori: Dünya

Haberi İzvestiya gazetesi duyurdu. Yeni portalın internet adresi portal.parlament.gov.ru. E-Parlamento’nun kurulması ile ilgili oluşturulan çalışma grubu, gazeteye şu açıklamaları yaptı: "Sistem sadece milletvekilleri ve uzmanlara hizmet verecek. Konuları istişare edecek olan milletvekili ve uzmanlar hesap açma, bilgi ilave etme ve bilgileri düzenleme hakkına sahip olacak. Diğer internet kullanıcıları ise portaldaki gelişmeleri izleyebilecek. Ayrıca milletvekillerinin öneri konularını yorum yapılmak üzere Twitter, VKontakte veya Facebook gibi diğer sosyal paylaşım ağlarında paylaşabilecek.”
Rusya’da değişik düzeylerde 245 bin milletvekili bulunduğunu açıklayan Devlet Duması Başkan Yardımcısı ve Çalışma Grubu Başkanı Igor Lebedev, aralarındaki koordinasyonun yeterli olmadığını ifade eti.
Yeni platformun, her konuda ve gerçek zamanda istişare ve tartışma ortamı yaratacağından emin olan Lebedev, hangi bölgeden olurlarsa olsunlar milletvekillerine değerlendirmelere katılma imkânı vereceğine de inanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI