radyobir
radyobir

Seçim pusulasında adını değiştirdi

Kanada'da bir adam, belediye meclisi seçimlerinde öne çıkmak amacıyla adını 'Yukarıdakilerden Hiçbiri' olarak değiştirdi.

01 Şubat 2016 11:33 | Güncelleme :01 Şubat 2016 11:41 | Kategori: Dünya

Kanada’nın Whitby-Oshawa bölgesindeki belediye meclisi seçimlerinde kazanmak isteyen Sheldon Bergson adlı aday, sıra dışı bir yönteme başvurdu. 46 yaşındaki Bergson, adını, ‘Yukarıdakilerden Hiçbiri’ (Above Znoneofthe) olarak değiştirdi. Bergson, soyadının başına, aday listesinin en sonunda yer almak amacıyla ‘Z’ harfi de koydu.

Independent’ın haberine göre, adını değiştirmek amacıyla 137 dolar harcayan Bergson, ana akım siyasetçilerden bıkanlara bir seçenek sunmak istediğini söylüyor. Daha önce orijinal adıyla seçimlerde aday olan Bergson, "Normalde oy vermeyen tüm insanlara ulaşmayı amaçlıyorum. Bir gün, oy pusulasında, ‘yukarıdakilerden hiçbiri’ seçeneğini elde etmemiz gerektiğini düşündüm” dedi.

Bergson, seçimleri kazanması halinde, hayatına yeni ismiyle devam edeceğini, ancak arkadaşlarının kendisine ‘Sheldon’ demeyi sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI