radyobir
radyobir

Sigara yasağı restoran ve barları vurdu

1 Haziran'da yürürlüğe giren binalarda sigara içme yasağı sonucu, Rusya'da restoran, kafeterya ve barların gelirlerinde % 15-20 düşüş yaşandı. Haberi, Rusya Restoran ve Otelciler Federasyonu'na atıfta bulunarak 24 Haziran salı günü İzvestia gazetesi yayınladı.

27 Haziran 2014 11:25 | Kategori: Yaşam

Federasyon Başkanı İgor Buharov’un açıklamalarına göre, gelirde en büyük düşüş kafeterya ve bilardo salonlarında kaydedildi. Bu tür mekânlara sohbet için gelen insanlar genelde sohbet sırasında sigara içmeyi de tercih ediyor. Avrupa’nın deneyimlerini örnek gösteren Buharov, sigara yasağının yürürlüğe girmesinden sonraki bir yıl içinde bazı ticari mekânlarda % 30’a varan gelir düşüşü de beklenebileceğini belirtti. Buharov, "Nihayetinde yasağa alışıp ayak uyduran müşteriler geri geliyor. Ancak bu süreçte bazı yerler iflas ediyor” açıklamasını yaptı.
1 Haziran 2014 tarihinde Rusya’da restoran, kafeterya ve demiryolu peronlarında sigara içmek yasaklandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI