radyobir
radyobir

Trump alay konusu oldu

Ekmek almak için kimlik gerektiğini söyleyen Trump alay konusu oldu: "Kendisi hiç ekmek satın aldı mı? Bir markete hiç ayak bastı mı?"

18 Eylül 2023 06:49 | Güncelleme :17 Eylül 2023 18:53 | Kategori: ABD

Trump bunu daha önce de söylemişti, yine söyledi.

Birleşik Devletler'in eski ve muhtemelen sıradaki başkanı, gerçekten bir somun ekmek satın almak için kimlik gerektiğine mi inanıyor?

Seçimlerde seçmenlere kimlik tespiti yapılması gerektiğinden bahseden Donald Trump cuma akşamı, ABD'nin Georgia eyaletindeki Fulton County'de sabıka fotoğrafının çekilmesiyle ilgili espri yaptı.

Washington DC'de düzenlenen Amerika İçin Endişeli Kadınlar (Concerned Women for America) Ulusal Zirvesi'nde konuşan Trump, 2020 başkanlık seçimlerini kazandığı yalanlarını tekrarladı ve seçmen kimliğinin tespitine yönelik yasanın kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Trump "Bir somun ekmek almak için kimliğinizi kullanıyorsunuz" dedi.

Bir somun ekmek almak için kimliğinizi kullanıyorsunuz. Her şeyiniz var.

Bu bir mübalağa olabilir (ki bu durumda ifade biçimi üzerinde çalışması gerekebilir) ama konuşmalarında zaman zaman yer alan evle ilgili anekdotlar repertuarına bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ampul ve tuvaletleri de dahil eden Trump daha önce de bu sözleri ortaya atmıştı.

Her seferinde Trump'ın bu tür sözleri alay bombardımanına tutuluyor.

MSNBC sunucusu Medhi Hasan, "Trump bunu bir süredir söylüyor ve hepimiz geçiştiriyoruz" diye tweet attı.
 
Kendisini halkın popülist adamı ilan eden ABD'nin eski ve muhtemelen sıradaki başkanı, 'bir somun ekmek almak' için kimliğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyor. Kendisi hiç ekmek satın aldı mı? Bir markete hiç ayak bastı mı??

Gazeteci Helen Kennedy ise alaycı bir şekilde "Fırında deli gibi güvenlik kuyrukları var" diye yazdı.

Kennedy "Joe Biden market alışverişinde kimlik gösterilmesi gerektiğini sandığını söyleseydi, bunu anlata anlata bitiremezlerdi" diye ekledi.

Mike Sington da "Trump işte bu kadar hayal dünyasında yaşıyor ve gerçeklikten uzak" diye tweet attı.

The Chicago Tribune'un eski editörü Mark Jacob ise şöyle ekledi:

Trump 5 yıl önce market alışverişi yapmak için kimliğe ihtiyaç duyduğumuzu söylemişti. Geniş çapta alay konusu olmuştu. Fakat sıradan kişilerin sözümona kahramanı hâlâ bir somun ekmek almak için kimlik gerektiğini iddia ediyor.

Eğer Trump münazaralardan birine katılmaya cesaret ederse belki de bu konu Cumhuriyetçilerin önseçim münazaralarında ele alınabilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI