radyobir
radyobir

Türkiye ile İsrail masaya oturdu!..

Türkiye ve İsrail heyetlerinin ilişkileri normalleştirmek amacıyla İsveçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldiği öğrenildi.

11 Şubat 2016 08:05 | Kategori: Dış Politika

Mavi Marmara saldırısından sonra Türkiye-İsrail ilişkilerini normalleştirmek amacıyla iki ülkeden heyetler Cenevre'de bir araya geldi.

NTV'nin haberine göre görüşme çarşamba gecesi geç saatlerde başladı.

Görüşmede, Türk heyetine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlık ediyor. İsrail heyetinde ise, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun danışmanı Joseph Ciechanover ve İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Jacop Nagel bulunuyor.

Görüşmede, Türkiye ve İsrail 3 yıldır müzakere edilen anlaşmaya son şeklini vermeye çalışıyor. Tazminat konusunda uzlaşıldığını belirten yetkililer, Türkiye'nin 3. talebi olan Gazze ablukasının nasıl kaldırılacağına ilişkin formül bulunmaya çalışıldığını söyledi.

Haaretz gazetesine konuşan İsrailli yetkililer ise Tel-Aviv açısından 2 konuda uzlaşma olmadığını söylemiş, 'Biri Türk gemilerinin Gazze limanına yaklaşması, diğeri Hamas'ın Türkiye'deki ofislerinin kapatılması' demişti. İki ülke heyetleri son olarak Aralık ayında bir araya gelmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI