radyobir
radyobir

Türkiye'ye ilk mesaj yardımcısından geldi!..

ABD Başkan Yardımcısı seçilen Mike Pence, seçim gecesi yaptığı açıklamada 'Türkiye ile ilişkileri geliştireceklerini' söyledi.

10 Kasım 2016 06:51 | Kategori: Dünya

Cumhuriyetçi Donald Trump, yaklaşık 300 kadar işadamına Hilton Oteli’nde verdiği "Zafer Gecesi” isimli davette Başkan yardımcısı adayı Mike Pence Türkiye’ye ilk mesajı verdi.

‘Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz’

Pence, "Türkiye, ABD’nin bölgedeki en önemli müttefikidir. Türkiye ile olan ilişkilerimizi eski günlerinde olduğu gibi daha iyi hale getireceğiz. İlişkilerimizi daha da geliştireceğiz” dedi.

Davetliler, eyalet eyalet süren seçim yarışını dev ekrandan izlediler. İlerleyen saatlerde Fox ve New York Times gazetesinin Trump’ın ABD başkanı seçildiğini duyurması ve Hillary’nin yenilgiyi kabul etmesinin ardından önce Başkan Yardımcısı seçilen Mike Pence, sonra da Trump ailesiyle podyumda yerini aldı ve zafer konuşması yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI