radyobir
radyobir

TÜRKLERE BASKIN

Hollanda'nın Lahey şehrinde Suriye ve Irak'taki gruplarla bağlantılı oldukları iddia edilen Türkiye kökenli bir gruba operasyon yapıldı.

08 Ağustos 2014 14:23 | Kategori: Terör

BBC Türkçe'nin haberine göre, operasyon kapsamında Türklere ait dört eve baskın yapıldı. Belçika polisi, aynı gruba ait iki Türk'ü gözaltına aldı.
Lahey'deki operasyon, Belçika makamlarının isteği üzerine gerçekleştirildi. Ortadoğu'daki gruplara ilgili bir soruşturma yürüten Belçika Savcılığı, Lahey'de yaşayan bir grup Türk'ün izine ulaştı.
Belçikalı yetkililer, bu kişilerin Lahey'de oturdukları evlerin adresini Hollanda makamlarına iletti. Lahey polisi, önceki gece dört eve eş zamanlı olarak baskın düzenledi. Bu evlerde yapılan aramalarda bazı örgütlerle ilgili çok sayıda belge ele geçirildi.
Zanlıların Brüksel'de kaldıkları evlere de eş zamanlı baskın yapıldı. Baskında silah, çelik yelek ve örgütlere ait dokümanlar ele geçirildi.
Lahey kökenli iki Türkiye vatandaşı da, Belçika'daki Zaventhem Havalanı'nda gözaltına alındı.
Savcılık, bu iki kişinin "terör örgütüne üyelik, terörizme finansal kaynak sağlama ve silah yasasına muhalefet ettikleri" gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI