radyobir
radyobir

Ve karar açıklandı...

ABD Merkez Bankası Fed, tüm dünyanın nefesini tutarak beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, yaklaşık on yıl sonra faizleri 0,25 puan artırdı. Fed Başkanı Yellen, ilk faiz artışının abartılmamasını söylerken, tüm dünyayı etkisi altına alan kararın Wall Street işlemcilerini de nefessiz bıraktığı görüldü. İşte tüm detaylarıyla tarihi Fed kararı...

17 Aralık 2015 08:36 | Güncelleme :17 Aralık 2015 08:40 | Kategori: Ekonomi

Faiz artışıyla birlikte ABD'de faizler 0-0,25 aralığından, 0,25-0,5 aralığına yükseldi. 

Fed'den yapılan açıklamada faiz artırım kararının karar çoğunluğuyla alındığı ifade edildi.

BAŞBAKAN'DAN FED YORUMU GELDİ

Brüksel'e gitmeden önce Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, Fed'in kararını şu sözlerle yorumladı:

"0,25 baz puanlık artış beklenen bir gelişmeydi. Piyasaların da normal karşıladığı bir artırış. Merkez Bankası Başkanımız Erdem Başçı ile de konuştuk. Şimdiye kadarki tepkiler itibariyle bizim piyasamızı derinden etkilen bir durum yok. Fed’in kararıyla ilgili olabilecek senaryoları daha önce belirlemiştik. Merkez Bankamızın eylem planı dahilinde devam edilecek.” 

ŞİMŞEK TWEET ATTI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fed'in faiz kararı sonrasında Twitter hesabı üzerinden yorum yaptı.

Şimşek, "Fed beklentiler doğrultusunda faiz artırarak şimdilik piyasaları rahatlattı gibi..." yazdı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI