radyobir
radyobir

Yeni bir Snowden olayı daha geliyor...

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) son üç Fransız cumhurbaşkanını gizlice dinlediğini ortaya çıkaran WikiLeaks'in bu ifşaatının ardında 'yeni bir Edward Snowden'ın' olabileceği öne sürüldü.

28 Haziran 2015 04:38 | Kategori: Dünya

Julian Assange'ın kurduğu WikiLeaks'in tarafından yayımlanan son belgeler, Avrupalı ve ABD'li istihbarat kurumlarına, bu işin arkasında yeni bir Edward Snowden'ın olabileceğini düşündürdü.

Reuters ajansına göre, belgelerin kaynağının ABD'nin izleme faaliyetlerini deşifre eden ve geçici sığınma hakkı aldığı Rusya'da yaşayan eski NSA analisti Snowden olmayabileceğini düşünen güvenlik birimleri, 'WikiLeaks'le çalışıyor olması muhtemel yeni NSA bir ifşaatçısının' peşine düştü. 

Öte yandan adı belirtilmeyen güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde 'böyle bir kişinin gerçekten var olduğunu gösteren bir kanıta henüz rastlanmadığı' belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI