radyobir
radyobir

Yolsuzluk 'yoksullaştırıyor ve öldürüyor'

Yolsuzluğun her yıl fakir ülkelerin ekonomisinden yaklaşık 1 trilyon dolar götürdüğü ve milyonlarca insanın da ölmesine neden olduğu belirtildi.

03 Eylül 2014 12:33 | Kategori: Dünya

ABD'deki yolsuzluk karşıtı One adlı örgütün hazırladığı rapora göre son yirmi yılda aşırı yoksulluğu önlemek için büyük çabalar gerçekleştirilmesine karşın yolsuzlukluk ve suçlar yoksulluk üzerinde risk oluşturuyor.
Rapora göre her yıl yolsuzluk yüzünden 3.6 milyon kişi yaşamını yitiriyor. Raporda, "eğer yolsuzların önlenmesi ve gelirlerin sağlık bir şekilde tespit edilmesi durumunda az gelirli ülkelerdeki milyonlarca kişinin ölümü engellenebilir" deniliyor.Raporda yolsuzluk eylemleri arasında paravan şirketler ve kapa para aklanması sayılıyor.
Raporda yolsuzluğun özel yatırımı engellediği, ekonomik büyümeyi yavaşlattığı ve iş masraflarını arttırarak siyasi istikrarsızlığa neden olduğu belirtiliyor.
Raporda, "Hükümetler sağlık, gıda güvenliği ve temel ihtiyaçları karşılamaktan yoksun kalınca başta çocuklar olmak üzere birçok yaşama mal oluyor" deniliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI