radyobir
radyobir

Zeki Alasya iyi bir Fenerbahçeliydi

Bu sabah hayatını kaybeden usta oyuncu Zeki Alasya, Fenerbahçeliliği ile bilinen ünlülerdendi. Alasya 2012 yılı Kasım ayında Fenerbahçe Dergisi'ne verdiği röportajda takımına olan sevdasını "Bizim hayatımız Fenerbahçe Stadı'nda geçerdi" cümlesiyle anlatırken, taraftarlara da önemli bir çağrıda bulunmuştu.

08 Mayıs 2015 13:09 | Kategori: Yaşam

Merhum sanatçı Zeki Alasya'nın dergide yer alan bazı sözleri şöyle:

"Bizim hayatımız Fenerbahçe Stadı’nda geçerdi. Belli bir yaşa kadar Fenerbahçe’nin hiçbir maçını kaçırmadım. Zamanla Fenerbahçe aşkı, renk aşkı, oyunculara aşk yerini başka hiçbir aşka bırakmayacak şekilde insanı zapt ediyor sanırım fanatizm dedikleri şey de bu. Kendim gözüm kapalı fanatik olmama rağmen ve başarısızlıklarımızda da objektif düşünebilmeme rağmen tabir-i caizse "hasta bir Fenerbahçeli” oldum.

"STADIMIZ AVRUPA’NIN EN İYİLERİNDEN"

Sayın Aziz Yıldırım’ın başa geçmesinden sonra giderek katlanan başarılar; bunlar yalnızca Futbol Takımın aldığı başarılar değil, diğer branşlardaki ve kurumsal yapıdaki başarılar da rakiplerin hayal ettiği şeylerin rahatlıkla hayata geçirilmesi idi. Bunun en güzel örneği bugünkünden evvelki stadımızın yenilenmesi. Bugünkü stadımız Avrupa’nın en iyi stadyumlarından bir tanesi. Bu kadar başarılı bir iş adamlığı ve bu kadar başarılı bir organizasyon kabiliyeti olamaz. Hal böyle olunca pek tabii bunlar beraberinde daha büyük düşmanlıkları, hasetleri de getirdi.

"BİZİ ESARETE MAHKUM ETMEYİNİZ"

Kadınların ve çocukların maçları dünyada bir örneğini olmayan ve bana göre bir dünya rekoru olan bir katılımla izlemesinden çok gurur duyuyorum. Tek isteğim; artık erkeklerin de izleyebileceği bir noktaya gelmek. Bu noktaya geldikten sonra ise en büyük gücümüz olan taraftara şu çağrıyı yapıyorum; yanlış yapmayınız bizi esarete mahkum etmeyiniz bizi tahrik etmelerine müsaade etmeyiniz. Ben maçlarımızı kadını ile çocuğu ile tüm Fenerbahçelilerin izlemesini diliyorum, istiyorum.”

FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Spor Kulübü, usta oyuncu Zeki Alasya’nın vefatı üzerine başsağlığı mesajı yayınladı. Mesaj, şu şekilde:
"Türk Sineması ve Tiyatrosu’nun unutulmaz ismi, ünlü oyuncu ve yönetmen, aynı zamanda Fenerbahçe taraftarı olan Zeki Alasya’nın bu sabah aramızdan ayrıldığı haberini derin bir üzüntüyle öğrendik. Oyunculuğu ve eserleriyle Türk Sineması ve Tiyatrosu’nda hiçbir zaman unutulmayacak olan usta oyuncu ve yönetmen, merhum Zeki Alasya’ya Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI