radyobir
radyobir

Stephen King'den yeni korku filmi: "Zekice ve cüretkar"

"Korku kralı" ünlü yazar kısa süre önce gösterime giren filmi, Alacakaranlık Kuşağı'na benzetti

28 Eylül 2023 05:18 | Kategori: Kültür & Sanat

Stephen King, Cadılar Bayramı için tam zamanında yeni bir korku filmi önerisi paylaştı.

Medyum (1977) ve Sadist (1987) gibi ürkütücü öyküleriyle tanınan üretken yazarın onlarca yıl içinde birçok eseri sinemaya uyarlandı.

Gelecek ay kutlanacak Cadılar Bayramı yaklaşırken King'in korku hayranlarına sakladığı bir önerisi var.

25 Eylül Pazartesi günü X/Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 76 yaşındaki King, hızla kült favorisi halini alan bilimkurgu ve korku filmi No One Will Save You'ya övgüler yağdırdı.

Önceki haftalarda Hulu'da sessiz sedasız gösterime giren filmin başrolündeki Kaitlyn Dever'ın canlandırdığı Brynn, çocukluk evinin duvarları arasında teselli bulan genç bir münzeviyken, bir gece doğaüstü davetsiz misafirlerin tuhaf sesleriyle uyanıyor.

Hayranlar Dever'ı, Netflix'in 2019 yapımı mini dizisi Unbelievable'dan ve ABD'deki opioid krizini konu alan, eleştirmenlerce beğenilen Hulu dizisi Dopesick'ten tanıyabilir.

King, film için "Zekice, cüretkar, korku içeriyor" diye yazdı.

Buna uzaktan yakından benzeyen bir şey bulmak için 60 yıl öncesine, Alacakaranlık Kuşağı'nın (The Twilight Zone) The Invaders bölümüne gitmeniz gerekiyor.

Korku uzmanı, filmi "gerçek anlamda benzersiz" diye nitelendirerek sözlerini sürdürdü.

1959 ile 1964 arasında yayımlanan ABD yapımı bilimkurgu ve korku türündeki antoloji dizisi Alacakaranlık Kuşağı, söylendiği üzere Hulu'nun son yapımıyla aynı unsurları paylaşıyor.

Zack Duhame ve Geraldine Singer'ın da rol aldığı No One Will Save You, 90 dakikadan biraz uzun süren ve çok az diyalog içeren kısa bir yapım. Halihazırda film, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'ta yüzde 79 puana sahip.

ABD'li yönetmen Brian Duffield'ın önceki senaryo çalışmaları arasında Aşk ve Canavarlar (Love and Monsters/2020), Derin Sular (Underwater/2020) ve Bebek Bakıcısı (The Babysitter/2017) yer alıyor.

No One Will Save You, Türkiye'de Disney+'ta izlenebilir.

King bir filme ilk kez arka çıkmıyor. Yazar 7,1 milyon takipçisinin bulunduğu Twitter'da düzenli film önerileri paylaşıyor.

Geçen ay King, Guillermo del Toro'ya katılarak Drakula'nın Londra'ya yolculuğunu konu alan yeni bir korku filmini övmüştü.

André Øvredal'ın yönettiği The Last Voyage of the Demeter'ın başrollerinde Liam Cunningham, Corey Hawkins, Aisling Franciosi ve Oppenheimer'da oynayan David Dastmalchian yer alıyor.

The Last Voyage of the Demeter, Bram Stoker'ın 1897 tarihli romanının Captain's Log bölümünden uyarlandı. Bu bölümde, Karadeniz'in Varna limanından İngiltere'nin Whitby kentine doğru yola çıkan Demeter adlı ticaret gemisinin talihsiz kaderini anlatılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI