radyobir
radyobir

"Her zaman etkim olacak"

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ara seçim sonuçlarına ilişkin bazı televizyon kanallarına açıklamalarda bulundu.

14 Kasım 2022 07:00 | Kategori: ABD

Temsilciler Meclisi’nde kontrolun Cumhuriyetçiler’e geçmesi durumunda koltuğunu kaybedecek olan Pelosi, her zaman etkisi olacağını söyledi.

Pelosi bu açıklamayı CNN televizyonuna yaptı.

Nancy Pelosi Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat grubun liderliğine devam edip etmeyeceğiyle ilgili bir soruya karşılık olarak buna yanıt vermek için erken olduğunu söyledi.

Partisinin yeni dönemde daha parlak bir geleceğe sahip olacağını belirten Pelosi, kendisinin değil partisinin geleceğine odaklandığını vurguladı.

"Etkiyi kullanmanın her türlü yolu vardır” diyen Pelosi, "Temsilciler Meclisi Başkanı’nın çok fazla gücü var ama benim her zaman etkim olacak” dedi.

Demokratlar Senato’da kontrolu ellerinde tutarken Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğun hangi partide olacağı henüz kesinleşmedi.

Pelosi ABC televizyonuna yaptığı açıklamada da, "Pes etmedik, henüz kazanmadılar” dedi ve sayımın devam ettiği bölgelerde yarışın çok yakın olduğunu söyledi.

Demokrat Parti içinde son dönemde liderlik konumunda olanların yaşı tartışma konusu.

Pelosi 82, Başkan Biden 80, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer da 71 yaşında.

Nancy Pelosi 8 Kasım’daki seçimlerde 19. kez Temsilciler Meclisi üyeliğine seçildi.

Eşine yapılan saldırının kararını nasıl etkileyeceğiyle ilgili bir soruya Pelosi, Kongre’yi terk etmek gibi bir planı olmadığını ve partisini daha ileriye götürmek istediğini söyleyerek yanıt verdi.

Pelosi Başkan Biden’a da bir daha aday olması konusunda destek verdi.



Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçi Parti’nin lideri Kevin McCarthy ise partisinin çoğunluğu elde etmesi durumunda Temsilciler Meclisi Başkanlığı’na aday olacağını açıklamış durumda.

Temsilciler Meclisi’nde kontrolun hangi partide olacağının belirlenmesi birkaç gün daha sürebilir.

435 üyeli Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde edecek tarafın en az 218 sandalye kazanması gerekiyor.

Amerika'daki bazı medya organları Temsilciler Meclisi’nde 219 Cumhuriyetçi, 216 Demokrat üye olacağını öngörüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI