ABD ve Kazakistan arasında demokratik reformlar toplantısı
ABD-Kazakistan İnsan Hakları ve Demokratik Reformlar toplantısında, karşılıklı çıkarlar ve ortak değerler üzerine inşa edilmiş işbirliğini güçlendirmenin önemine vurgu yapıldı.
ABD-Kazakistan İnsan Hakları ve Demokratik Reformlar Üst Düzey Diyalog toplantılarının ikincisi ABD'nin Başkenti Washington'da gerçekleştirildi.
Toplantıda ABD heyetine Dışişleri Bakanlığı Sivil Güvenlik, Demokrasi, ve İnsan Hakları Müsteşarı Uzra Zeya, Kazakistan heyetine Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Erzhan Kazykhan başkanlık etti.
Heyetler arasındaki toplantının ardından iki ülke ortak bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "ABD ve Kazakistan Cumhuriyeti, hukukun üstünlüğünü, demokratik yönetişimi ve insan haklarını desteklemek için karşılıklı çıkarlar ve ortak değerler üzerine kurulu işbirliğine olan güçlü bağlılıklarını yeniden teyit ettiler." denildi.
ABD'nin, Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev'in "insan haklarına ve demokratik ilke ve kurumlara dayanan geniş kapsamlı siyasi ve sosyo-ekonomik reformlarını" desteklediği ifade edilen açıklamada, heyetlerin Kazakistan'daki siyasi reformlarda kaydedilen ilerleme, yargı ve kolluk kuvvetlerinin reformu, işçi hakları, toplum cinsiyete dayalı şiddetle mücadele, kadınların ekonomik güvenliği ve engellilerin haklarına yönelik çalışmaları ele aldığı kaydedildi.
Açıklamada, iki ülke arasında bir sonraki İnsan Hakları ve Demokratik Reformlar Üst Düzey Diyalog toplantısının 2024'te Astana'da yapılmasına karar verildiği bilgisine yer verildi.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Kongre'deki Cumhuriyetçiler arasında gerginlik artıyor
- Fransa ile Nijer arasında "büyükelçi" krizi
- "Avrupa ile Çin arasında çıkar çatışması yok"
- Hükümet ile ELN arasındaki 4. tur görüşmeler tamamlandı
- Mali'de ordu ile Tuaregler arasındaki gerilim yükseliyor
- Trump, seçimlerle ilgili basın toplantısını iptal etti
- Rusya-Ukrayna krizinin çözüm toplantısı başladı
- Nablus'ta İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma
- Çin ile Cezayir arasında 19 anlaşma imzalandı
- Kırım ve Herson arasında kimlik kontrolü kaldırıldı