radyobir
radyobir

ABD yeni Afgan mülteci programını başlatacak

ABD dışişleri bakanlığı, ABD ile bağlantılı olduğu için Taliban'ın hedef alabileceği ancak Special Immigrant Visa (SIV) programına girememiş binlerce Afganın ABD'ye mülteci olarak yerleşme şansına sahip olacağını açıkladı.

02 Ağustos 2021 09:10 | Güncelleme :02 Ağustos 2021 15:03 | Kategori: ABD

ABD'li idari bir yetkili, "Priority Two" mülteci programının ABD'nin fonladığı projeler, ABD merkezli devlet dışı kurumlar ve medya kuruluşları için çalışmış olan Afganları kapsayacağını belirtti.

ABD'nin Afganistan'dan tüm askeri birliklerini çekeceği 31 Ağustos'a bir ay kala, radikal İslamcı Taliban grubu Afganistan'daki önemli eyaletlerin merkezlerini ele geçirmeye çalışıyor.

ABD'nin Afganistan'daki 20 yıllık savaşı sırasında kendisine destek sağlamış Afganların Taliban'ın hedefi haline gelmesinden dolayı, ABD'deki milletvekilleri ve müdafaa grupları risk altındaki Afganlara yardım edilmesi için Başkan Biden'e baskı yapmaktaydılar.

Operation Allies Refuge görevi kapsamında SIV programı dahilindeki 50,000 ve daha fazla Afgan mültecinin ABD'ye getirilmesi planlanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI