radyobir
radyobir

AB'den Rusya'ya 'referandumlar' nedeniyle yeni yaptırım

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lugansk, Donetsk, Herson ve Zaporojye bölgelerinde planlanan referandumların gerçekleşmesi durumunda Rusya'ya yeni yaptırımların uygulanacağını duyurdu.

21 Eylül 2022 08:14 | Kategori: Avrupa

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden, Lugansk, Donetsk, Herson ve Zaporojye bölgelerinde düzenlenecek referandumla ilgili yazılı açıklama yapıldı. 

Borrell’in yazılı açıklamasında, "Rusya, siyasi yönetimi, bu 'referandumlara' ve Ukrayna’daki diğer uluslararası hukuk ihlallerine katılan herkes hesap verecek. Ayrıca Rusya’ya karşı ek kısıtlayıcı tedbirler değerlendirilecek” ifadesine yer verildi.

Scholz: Almanya, Donbass'taki referandum sonuçlarını tanımayacak

BM Genel Kurulu kapsamında New York'ta basın toplantısı düzenleyen Scholz, gazetecilerin 4 bölgede yapılacak referanduma ilişkin sorularını yanıtladı.

Scholz, "Rusya, birliklerini çekmeli. Ukrayna, kendi toprak bütünlüğünü ve egemenliğini koruma hakkına sahip. Bu konuda Ukrayna'yı destekliyoruz. Bu bağlamda, bu referandum taklitlerinin tanınamayacağı son derece aşikar" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI