radyobir
radyobir

Adana yeni stadına kavuşuyor

UEFA ve FIFA standartlarına uygun, 6 katlı inşa edilen Yeni Adana Stadı tamamlanmak üzere. Ligin ikinci yarısında Adanaspor ve Adana Demirspor'un maçlarını Yeni Adana Stadı'nda yapacak..

01 Ekim 2018 11:52 | Kategori:

Spor Toto 1. Lig'de iki güçlü takımı olan kentteki Yeni Adana Stadı'nın dünya standartlarında inşa edildi.

Yeni Adana Stadı'nın çatısı germe sistemiyle yapıldı ve bu Türkiye'de sadece burada uygulandı

Yeni Adana Stadı

Merkez Sarıçam ilçesinde, TOKİ tarafından inşaatına 2014'te başlanan Yeni Adana Stadı, UEFA ve FIFA standartlarına göre inşa ediliyor.

Yaklaşık 102 dönüm arazinin 43 dönümü üzerinde yükselen stat, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde 33 bin kişi kapasiteli yapılıyor.



2018-2019 sezonunun ikinci yarısına yetişebilmesi için çok sayıda işçinin 24 saat esasına göre vardiyalı çalıştığı stat bünyesinde, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, basın ve VIP tribünü yer alıyor.

Mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 431'i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunuyor.

Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer alacağı stattan 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri faydalanabilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI