radyobir
radyobir

Başkanlık ofisini Savunma Bakanlığı'na taşıyor

Merkez solcu iktidarın adayını geçerek devlet başkanlığı koltuğuna oturan muhafazakar eğilimli Yoon, Kuzey Kore ile ilgili lafları ve Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı'nı kaldırma planlarından ötürü göreve başlar başlamaz fırtına gibi eserken dikkat çekici bir karara imza attı.

20 Mart 2022 07:03 | Kategori: Asya Pasifik

Yeni Güney Kore lideri Yoon Seuk-yeol bir geleneği yıkarak başkanlık ofisini Mavi Saray'dan Savunma Bakanlığı yerleşkesine taşıyacağını açıkladı. Yoon'un bu adımı ülkeye 40 milyon dolara mal olacak.

Seçim öncesinde başkent Seul'deki Mavi Saray'ı halka açmayı ve ofisini daha ulaşılabilir bir yere taşımayı vaat eden ve son adımıyla bu sözünü yerine getiren Yoon ayrıca resmi konutunu da birçok iş insanı ve diplomatın yaşadığı Hannam-dong bölgesinden seçecek.

Seul'un Yongsan bölgesindeki Savunma Bakanlığı karargahı geçen ay büyük ölçüde kapatılan ve güneyde bir bölgeye taşınan büyük bir ABD askeri üssünün de komşusu.

Kararlarını düzenlediği basın toplantısıyla ilan eden Yoon, "Zor bir karardı ama ülkenin geleceği için bunu yaptım. Halktan bunun yalnızca bir yer değişikliği değil ama insanlara hizmet etme, düzgün çalışma ve sözlerime yerime getirme kararlılığımın bir göstergesi olduğunu anlamasını istiyorum" dedi.

Rakip Demokratik Parti, Yoon'u 'Feng Shui' ustalarının etkisinde kalmakla suçluyor. Zira Çinlilerin 'Rüzgar ve Su' anlamına gelen Feng Shui geleneği, yaşam alanındaki enerjinin daha rahat akmasının refah düzeyini nasıl yükselttiği hakkında fikirler veriyor.

Mavi Saray'ın uğursuz olduğuna inanan Feng Shui uzmanları, ülkenin 25 yıllık demokrasi tarihinde 6 başkandan 4'ünün görevden ayrıldıktan sonra ya hapse atıldığına ya da intihar ettiğine dikkat çekiyor. Yoon'un ekibi ise taşınma kararının bu görüşlerin etkisi altında alınmadığında ısrarcı.

Görevi devretmeye hazırlanan başkan Moon Jae-in de çalışma ofisini taşıma niyetini dile getirmiş ama güvenlik ve lojistik gerekçeleriyle bu plandan vazgeçmişti.
Ekonomi ve Finans Bakanlığı taşınmanın 49.6 milyar won, yani 40.1 milyon dolara mal olacağını öngörüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI