radyobir
radyobir

Cumhuriyetçi aday başkanlık yarışından çekildi

Miami Belediye Başkanı kendisini yeni nesil Cumhuriyetçilerin yüzü olarak lanse etse de ilgi çekmeyi başaramadı

31 Ağustos 2023 09:44 | Kategori: ABD

ABD'deki 2024 yarışında Cumhuriyetçi cepheden resmen bir kişi eksildi.

Geçen hafta ABD'nin Milwaukee şehrinde düzenlenen ve Cumhuriyetçi Parti adaylarının sahnedeki ilk karşılaşması olan münazaraya katılamayan Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, salı günü kampanyasını resmen askıya aldı. NBC News'un bir haberinde, münazaraya dahil edilmediğinin duyrulmasının ardından Suarez'in kampanya harcamalarında iki keskin düşüş yaşandığını bildirmesinden bir gün sonra Suarez kampanyasını durdurdu.

Suarez, Twitter'dan yaptığı uzun açıklamada "Başkanlık kampanyamı askıya almaya karar versem de burayı her Amerikalı için daha iyi bir ülke haline getirme kararlılığım devam ediyor" dedi.

Açıklama şöyle devam etti:

Birleşik Devletler Başkanı adayı olmak hayatımın en büyük onurlarından biriydi. Bu ülke aileme ve bana çok şey verdi. Bunu en üst düzeylerde kamu hizmetiyle geri ödeme düşüncesi, bir çağrı değilse bile motivasyon kaynağıdır. Bu süreç boyunca ulusumuzu, halkını ve geleceğini derinden önemseyen çok sayıda özgürlük aşığı Amerikalıyla tanıştım. Geçen haftaki ilk münazarada diğer adaylarla birlikte sahneye çıkmaya bu kadar yaklaşmak bir ayrıcalıktı.

Yarışta öne çıkan en genç ikinci (ve fiilen görev yapan en genç) Cumhuriyetçi isim olan Suarez, kendisini Amerika'daki yeni nesil muhafazakar eyalet liderlerinin yüzü olarak lanse etmişti. Ancak önseçimin ilk yapıldığı eyaletlerdeki gibi ulusal anketlerde de ilgi çekmeyi başaramayan Suarez, ilk başkanlık münazarasının yüzde 1'lik barajının aylarca altında kaldı.

Donald Trump adaylığı kazanma yolunda açık ara favori olmaya devam ediyor.

Anketler eski Cumhuriyetçi Parti Başkanı'nın halihazırda Cumhuriyetçi önseçim seçmenlerinin yaklaşık yarısının ya da daha fazlasının desteğine sahip olduğunu gösteriyor; bu sayıyı en yakından takip eden Florida Valisi Ron DeSantis halihazırda (anketlere göre), önseçimin ilk yapıldığı eyaletlerde ve ulusal çapta Trump'ın çok gerisinde kalıyor.

Trump'ın kampanya ekibi, geçen hafta Milwaukee'de düzenlenen ve Suarez'in de katılmayı umduğu münazaraya Trump'ın katılmayı reddetmesinin gerekçesi olarak anketlerdeki üstünlüğünü gösterdi. Miami Belediye Başkanı'nın yarıştan çekilmesi, münazaraya davet edilmeye hak kazanamayan herkesin önseçimden çekilmesi gerektiği yönünde geçmişte yaptığı yorumlar düşünüldüğünde beklenen bir durumdu.

İlk 2017'de Miami Belediye Başkanı olarak seçilen Suarez, daha önce şehrin yürütme kurulunda görev yapmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI