radyobir
radyobir

CHP'de 34 aday kesinleşti!..

Aralarında CHP Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de bulunduğu 34 milletvekili adayının ismi kesinleşti.

25 Mart 2015 10:01 | Kategori:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, merkez ve eğilim yoklaması sonucu 10 ildeki adaylarını belirlediklerini açıkladı. Pazar günü CHP 55 seçim bölgesinde ön seçim için sandık kuracak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl CHP olarak Parti Meclisi kararıyla 55 seçim bölgede önseçim kararı aldıklarını hatırlattı. CHP'nin aldığı bu kararla Türkiye 'de adeta bir demokrasi şöleni gerçekleştiğini ifade eden Bingöl, "Şu ana kadar 10 ilde merkez ve eğilim yoklamasıyla adaylarımızı belirledik. Bu hafta sonu da 40 il, 44 seçim bölgesinde üyelerimizin katılımıyla hakim denetiminde ön seçim yaparak adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.
Aday belirlemeyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktaran Bingöl, birkaç gün içinde 10'a yakın yerde daha adaylarını açıklayacaklarını bildirdi. 
CHP'nin kesinleşen ilk adayları Bingöl'ün verdiği bilgiye göre, merkez ve eğilim yoklamasıyla adaylıkları kesinleşen isimler arasında CHP Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'nun karşısına rakip olarak çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de bulunuyor. İnce'yle birlikte Yalova'da Murat Ocak ismi de kesinleşti. İnce ve Ocak listeye merkez yoklamasıyla girdi.

DYP Elazığ eski milletvekili Ali Rıza Septioğlu'nun oğlu Feyzi Septioğlu seçim yarışına Elazığ'dan girecek. Septioğlu dışında Yaşar Karabulut, Mustafa Yavuz ve Fadime Yılmaz da CHP'nin Elazığ'da kesinleşen adayları arasında yer alıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Malatya'dan seçime girecek. Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu, Yusuf Sürücü, Etem Körükmez eğilim yoklaması sonunda Malatya'dan aday gösterildi.

Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da adaylığı kesinleşen isimler arasında yer alıyor. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bu seçim yarışına da yine Tekirdağ'dan girecek. Tekirdağ'da adaylığı kesinleşen isimler arasında Emre Köprülü, İlhami Özcan Aygün, Arzu Mandalı Sucu ve Şerafettin Terzi de bulunuyor. Bu isimler eğilim yoklamasıyla belirlendi.

Devlet eski bakanı ve Ağrı eski milletvekili Cemil Erhan Ağrı'da adaylığı kesinleşen 4 adaydan biri. Erhan'la birlikte Muhammed Nidai Özmen, Mehmet Sıddık Yel ve Erkan Sayan bu il için merkez yoklamasıyla belirlendi.

Bu isimler dışında Kars'tan Zeki Naci Tarhan, Erkan Karagöz ve Hacer Akyol, Çankırı'dan Murat Berat Atalay ve İlhan Tekin, Bayburt'tan Murat Bülbül ve Önal Aşut, Adıyaman'dan Selçuk Tabak, Abdurrahman Tutdere, Fatma Ulubey ve Mehmet Karahan, Gümüşhane'den Barkın Altınok adaylığı kesinleşen isimler arasında yer aldı.

ÖN SEÇİM 29 MART'TA 

CHP’de aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’nın da bulunduğu 45 ilde milletvekili adayları 29 Mart Pazar günü ön seçimle belirlenecek. Üç büyük şehirde listeler bir kontenjan, bir teşkilat şeklinde fermuar yöntemine göre şekillenecek. Baykal, Sarıgül, Önder Sav ön seçimde yarışacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI