radyobir
radyobir

Tek siyah Cumhuriyetçi senatör, adaylık yarışından çekildi

Tek siyah Cumhuriyetçi Senatör, Donald Trump ve diğer katı kültür savaşçılarının da bulunduğu bir alanda fırsatlara ilişkin mesajının yetersiz kalması üzerine kampanyasını sonlandırdı

14 Kasım 2023 06:51 | Kategori: ABD

Senatör Tim Scott (Cumhuriyetçi-Güney Karolina) pazar akşamı Fox News'te Cumhuriyetçi Parti önseçimlerinde ilgi görmemesi üzerine başkanlık kampanyasını durduracağını duyurdu.

Scott açıklamayı, 2011'de kendisiyle aynı yıl Kongre'ye giren eski Kongre üyesi Trey Gowdy'nin programında yaptı.

"Bence gezegendeki en olağanüstü insanlar olan seçmenler, bana 'şimdi olmaz Tim' dediklerini çok açık bir şekilde gösterdiler" dedi. 

'Hayır' dediklerini sanmıyorum Trey ama 'şimdi olmaz' dediklerini düşünüyorum. Bu yüzden seçmenlere saygı duyacağım ve vazgeçmeden sıkı çalışmaya devam edip başka bir fırsatı dört gözle bekleyeceğim.

Senato'daki tek siyah Cumhuriyetçi ve Yeniden Yapılanma'dan (1865-1877) bu yana Güney'den seçilen ilk siyah senatör Scott, bekar bir annenin oğlu olarak ilham verici hayat hikayesine ve büyükbabası pamuk topladığından ailesinin nasıl "Pamuk'tan Kongre'ye" geçtiğine işaret etmeye çalıştı.

Bu mesaj, duyuru konuşmasında atıfta bulunduğu Oracle yöneticisi Larry Ellison gibi bazı bağışçılar dışında dinleyici bulmakta zorlandı. Scott sık sık hikayesinin Demokratların tipik olarak öne sürdüğü ırkçılıkla ilgili fikirleri çürüttüğünü söyledi.

Çarşamba günü Miami'de düzenlenen üçüncü Cumhuriyetçi başkanlık münazarasında Scott, "Hiç kuşku duymadan söyleyebilirim ki hayatımın gerçeği radikal solun yalanlarını yok ediyor" dedi. Birleşik Devletler'in ırkçı bir ülke olduğu fikrini sık sık reddetti ve partiyi büyütmekten bahsetti.

Tartışma sahnesinde "Büyük fırsatların partisi şimdi Afrikalı-Amerikalı ve Hispanik seçmenleri geri kazanıyor çünkü inanca dayalı bir temel üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Ancak yeterince para toplamasına ve tartışma sahnesine çıkacak kadar iyi anket sonuçlarına sahip olmasına rağmen Scott, ne kampanya yolunda ne de tartışmalar sırasında çıkış anları yaşayamadı.

Diğer adaylar gibi o da anketlerde eski başkan Donald Trump'ın önemli ölçüde gerisinde kaldı. İyimser mesaj vermeye odaklanması sebebiyle, Cumhuriyetçi iş insanı Vivek Ramaswamy ve Florida Valisi Ron DeSantis gibi marjinal grupları agresif bir şekilde hedef alan Cumhuriyetçi adayların yanında sesini duyuramadı.

Ancak Trump karşıtı Cumhuriyetçilerin çoğunun 2013'te Scott'ı boş Senato koltuğuna aday gösteren eski Güney Karolina valisi Nikki Haley'e yönelmesi nedeniyle Scott da kendisini Trump karşıtı uygun bir alternatif olarak gösteremedi.

Scott'ın duyurusu, eski başkan yardımcısı Mike Pence'in geçen ay kampanyasını durdurmasının ardından geldi. Ayrıca Scott, bu duyuruyu Cumhuriyetçi Parti'nin Iowa'daki aday seçimine iki ay kala yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI