radyobir
radyobir

CHP'den Şanlıurfa'da sürpriz aday

CHP, Elazığ'da Demokrat Parti geleneğinden gelen ve 40 yıl sağ siyasette yer almış Feyzi Septioğlu'ndan sonra Şanlıurfa'da da sürpriz bir adım attı. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ni son yerel seçim hariç yıllarca yönetmiş Bucak ailesinden Ali Murat Bucak, CHP'den aday adaylığı başvurusu yaptı.

25 Mart 2015 13:39 | Kategori:

CHP, Doğu ve Güneydoğu'daki oy potansiyelini arttırmak için sürpriz hamlelerine devam ediyor. Elazığ'da 40 yıl boyunca muhafazakar sağ siyasette yer alan Feyzi Septioğlu'ndan sonra Şanlıurfa'da etkili olan Bucak aşiretinden Ali Murat Bucak da artık CHP'de. CHP, Bucak'a teklif götürdü ve olumlu yanıt aldı.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde etkili olan Bucak aşiretinin önde gelen ismi Ali Murat Bucak, bağımsız olarak ve Demokrat Parti'den iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Bucak son yerel seçimde de adaylığını koydu ancak AK Parti adayına kaybetti.

30 bine yakın oy alan Ali Murat Bucak'ın belediye başkanlığını kaybetmesi büyük ses getirmiş, Bucak aşiretinin 30 yıl boyunca ilçedeki ilk yenilgisini aldığı yorumu yapılmıştı.

Teklifin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşen Ali Murat Bucak, Ankara’da aday adaylık müracaatını yaptı. Ali Murat Bucak'ın CHP'den aday adayı olması Şanlıurfa'da siyasi dengeleri değiştirebileceği iddia ediliyor.

Yerel haber sitesi sanliurfa.com'a açıklama yapan Bucak, teklifin CHP’den geldiğini belirterek "Görüşmelerimi yaptım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüm ve kararımı verdim. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI