radyobir
radyobir

Çin'de ilk kez vakasız bir gün geçti

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülkede salgının başlangıcından bu yana ilk kez yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edilmediğini, son 24 saatte sadece asemptomatik taşıyıcıların saptandığını belirtti.

23 Mayıs 2020 09:31 | Kategori: Dünya

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, aralık ayında ülkenin Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve pandemiye dönüşen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamada bulundu.

Komisyonun açıklamasında, 22 Mayıs’ta aylar sonra ilk kez yeni Kovid-19 vakasının tespit edilmediği kaydedildi. Sadece yapılan testler sonucu ikisi yurt dışı kaynaklı 28 asemptomatik taşıyıcının saptandığı ifade edilen açıklamada, son 24 saatte koronavirüs kaynaklı ölümlerin meydana gelmediği, 3 hastanın da iyileştiği bildirildi.

Toplamda, Çin’de salgının başlangıcından bu yana tespit edilen vaka sayısı 82971 olarak kaldı, aralarından 78 bin 258 hasta iyileşirken 4 bin 634 hasta de öldü. Ayrıca hastanelerde 79 kişinin kaldığı aktarılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI