radyobir
radyobir

Ekibi Trump'ı peşpeşe terkediyor

Beyaz Saray eski Genel Sekreter vekili ve Kuzey İrlanda Özel Temsilcisi Mick Mulvaney, Başkan Trump destekçilerinin ABD Kongresi'ni işgal etmesinden ve yaşanan şiddet eylemlerinden bir gün sonra görevinden istifa etti. Mulvaney, "Yapamam. Kalamam" dedi.

07 Ocak 2021 18:01 | Kategori: Dünya

Mick Mulvaney, Çarşamba günü ABD Kongresi'nde yaşanan şiddet eylemlerinden sonra istifa eden Trump yönetimi yetkililerine katılan son isim oldu.

Çarşamba gecesi Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu arayan Mulvaney, istifasını sunduğunu söyledi. Ocak 2019-Mart 2020 tarihleri arasında Beyaz Saray Genel Sekreter Vekili olarak Trump yönetiminde görev yapan Mulvaney, bundan önce İdare ve Bütçe Dairesi'nin başkanlığını yürütüyordu.

CNBC televizyonuna konuşan Mick Mulvaney, ”Yapamam. Kalamam. Kalmayı seçenler, ki bu kişilerin bazılarıyla konuştum, Başkan'ın yerlerine daha kötü birisini atama kaygısı içinde oldukları için kalmayı tercih ediyorlar” dedi. CNBC, Mulvaney'nin istifasını duyuran ilk yayın kuruluşu oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI