radyobir
radyobir

İnsani koridor açıldı, Sumi ve İrpin'den tahliyeler başladı

Ukrayna'da daha önce açıklanan insani koridorlar, bazı kentlerde faaliyete geçiti. Ukraynalı yetkililer, Sumi ve başkent Kiev yakınlarındaki İrpin kentlerinden sivillerin tahliyesine başlandığını açıkladı.

08 Mart 2022 10:33 | Güncelleme :08 Mart 2022 12:39 | Kategori: Avrupa

Ukraynalı yetkililer, Sumi ve başkent Kiev yakınlarındaki İrpin kentlerinden sivillerin tahliyesine başlandığını açıkladı. Kiev Bölge Valisi Oleksiy Kuleba, "9.30 (yerel saat ile) dolayında 150'den fazla kişi tahliye edildi ve tahliye faaliyetleri sürüyor" açıklamasında bulundu. Vali ayrıca, kent sakinleriyle birlikte yabancı öğrencilerin de ilk konvoyda Sumi’den ayrıldığını duyurdu. 

Rusya bugün Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol kentlerinden sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan edileceğini açıklamıştı. 

UNHCR'den ikinci mülteci dalgası uyarısı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Ukrayna'da savaşın devam etmesi halinde ikinci mülteci dalgasının çok daha savunmasız kişilerden oluşacağı uyarısında bulundu. UNHCR Başkanı Filippo Grandi, "Savaş devam ederse kaynakları ve bağlantıları olmayan insanlar göreceğiz" dedi. Avrupa için bu durumu yönetmenin daha zor olacağını belirten Grandi, "Avrupa ve ötesindeki herkesin daha fazla dayanışma göstermesi gerekecek" dedi. 



İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace

İngiltere Savunma Bakanı: Putin gücünü kaybetti

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'daki savaşın gidişatından bağımsız olarak Putin'in gücünü kaybettiğini ifade etti. "Ne olursa olsun, Putin artık dünyada gücünü kaybetmiş bir lider, ordusunun işi bitti. Bunu fark etmesi gerekiyor" diyen Wallace, Times Radio'ya yaptığı açıklamalarda, "Uluslararası toplum ona karşı birleşti. Halkına büyük ekonomik sıkıntılara yol açacak bir konumda" dedi.

Wallace diğer yandan, Polonya'nın Ukrayna'ya olası bir savaş uçağı verme kararını ülkesi İngiltere'nin destekleyeceğini ancak böyle bir kararın doğrudan Polonya için sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Sky News'e konuşan Bakan Wallace, "Ben Polonya'yı alacağı her kararda desteklerim. Ancak Birleşik Krallık Ukrayna'ya uçak vermez" söyleminde bulundu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI