radyobir
radyobir

Anneanne, anne ve torun birlikte üniversiteye başladı

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan bir ailedeki üç ayrı kuşaktan kadın, Kenosha'daki Carthage College'da güz dönemine birlikte başladı.

11 Eylül 2023 06:48 | Güncelleme :11 Eylül 2023 09:55 | Kategori: ABD

Okulun People'a yaptığı açıklamaya göre 18 yaşındaki birinci sınıf muhasebe ve pazarlama öğrencisi Mia Carter, 49 yaşındaki annesi Amy Malczewski ve 71 yaşındaki anneannesi Christy Schwan'la birlikte beşeri bilimler kolejindeki ilk dönemine başlıyor. Öte yandan Carter'ın 19 yaşındaki ablası Samantha Malczewski de Carthage'ın hemşirelik programında ikinci sınıf öğrencisi.

Samantha, annesi ve anneannesinin kampüste kendisiyle kız kardeşine katılacağını öğrendiğinde şoke olduğunu söylüyor. Good Morning America'ya konuşan Samantha, "Annem ve anneannem 'Ah, biz de geliyoruz' dediler" diye anlattı.

Gerçekten şaşırtıcıydı.

Öte yandan Mia, haber kuruluşuna çok şaşırmadığını söyledi. Mia'ya göre Amy'nin büyük büyükannesi öldüğünden beri hem annesi hem de anneannesi okula geri dönmek istiyordu.

"Sanırım annem, annemizin her zaman yanımızda olmayacağını fark etti" diye açıklayan 18 yaşındaki genç kız, amaçlarının birlikte biraz "kaliteli zaman" geçirmek ve fırsat varken birlikte bir maceraya atılmak olduğunu söyledi. İkili halihazırda okulun iş tasarımı ve inovasyon alanındaki 10 aylık yüksek lisans programına kayıtlı.

People'a konuşan Amy, "Hayat kısa, bu yüzden başkalarına şüphelerini bir kenara itip isteklerinin peşinden koşmasını söylüyorum" dedi.

Özellikle annemle bu deneyimi yaşamak çok hoş.

Üniversitede 20 yılı aşkın süredir çalışan Amy, CBS'e bağlı WDJT-TV'ye şöyle dedi:

Kızlarımın büyümesini ve daha da olgunlaşıp yeni deneyimler yaşamasını izlemekten gurur duyuyorum ama artık annemin hep istediği bir şeyi başardığını görmekten ve hatta benim de her zaman istediğim bir şeyi başarmamdan da gurur duyuyorum... Şu anda çok gururlu olduğumu haykırabilirim.

Amy, "Kesinlikle annem beni korkularıyla yüzleşecek biri olarak yetiştirdi. Hayatımın her günü korktuğumu düşündüğümü hep söylerim ama yine de bir şeyler yaparım ve bunu bana annem öğretti" diye devam etti.

Emekli olmadan önce küçük bir işletme sahibi olan Schwan, bir noktada şirket yöneticiliğine tırmandı. Okula göre Schwan, birkaç kitap da yayımladı. Emeklilik döneminde yüksek lisans yapmak Schwan'ın her zaman hayaliydi ve hedeflerinin peşinden gitmek için çok ihtiyaç duyduğu itici gücü kızı sayesinde buldu. İnternet sitesinde temel inançlarını sıralayan Schwan, "Birlikte olmak ayrı olmaktan iyidir" ve "Yeni bir başlangıç için asla geç değildir" diye belirtiyor.

Christy, People'a "Yaş eğitime engel değildir" dedi.

Daha yaşlı öğrenciler sınıftaki tartışmalara değerli bir bakış açısı katıyor.

Carter, hepsinin programları ayrı olsa da birbirlerine yakın olmanın avantajları olduğunu söyledi. 18 yaşındaki Carter, "Onları sınıfa kadar geçirebilmemiz, ders çalışmak için buluşabilmemiz ya da yemek için kafeteryada bir araya gelebilmemiz güzel bir şey" diye ekledi.

Kampüste evimin dokunuşunu hissetmeyi gerçekten seviyorum.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI