radyobir
radyobir

Irak ordusundan IŞİD'e karşı son operasyon

Irak ordusu Kerkük'e bağlı Havice ilçesinin merkezini IŞİD'den kurtarma operasyonunun son aşamasını başlattığını duyurdu.

04 Ekim 2017 14:22 | Kategori: Dünya

Irak güçleri ülkede IŞİD'in elindeki son iki bölgeden biri olan Havice ilçesini kurtarmak için son operasyonunu başlattı.
Irak devlet televizyonu, militanların hava saldırılarını engelleme amacıyla petrol kuyularını ateşe vermesi sonucu yükselen yoğun siyah dumanların görüntülerini canlı olarak yayınladı.

HAŞDİ ŞABİ MİLİSLERİ DE OPERASYONA KATILIYOR

Opersyona ABD destekli Irak ordusunun yanısıra Haşdi Şabi milisleri de katılıyor.

Havice operasyonu komutanı Korgeneral Abdel Amir Yarallah ordu, federal polis ve milislerin operasyonda yer aldığını belirterek amaçlarının 'Havice merkezini ve yakınındaki Riyad kasabasını' kurtarmak olduğunu belirtti.

Federal polis şefi Raid Şakir Cevdet de "Havice'yi kurtarma operasyonunun son aşaması militanların mevzilerine yönelik top ve füze atışıyla başladı" dedi.

Elit polis birliklerinin ilçeye kuzeybatı yönünden girdiğini aktaran Cevdet "İlerliyorlar. Amaç Havice'nin 7 mahallesini ve 12 önemli hedefi ele geçirmek" dedi.

Irak güçleri iki gün önce ilçenin 30 km güneyindeki Reşad Hava Üssü'nün kontrolünü ele geçirmişti. Irak, Havice operasyonunu 21 Eylül'de başlatmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI