radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 5 oyun

İstanbul Devlet Tiyatrosu 2 Ocak - 7 Ocak haftasında perdelerini beş oyun ile açıyor.

02 Ocak 2018 11:24 | Güncelleme :02 Ocak 2018 11:52 | Kategori: Kültür & Sanat

Sahnelenecek oyunlar  Günün Çorbası, Sevgili Hayat, Nehrin Solgun Yüzü, Alyoşa ve Profesyonel olacak.

 

Günün Çorbası (Müzikal), Cevahir Salon 1'de

Todd Mueller ve Hank Boland'ın yazdığı, müzikleri Gregg Opelka'ya ait müzikalin çevirisi ve rejisi Taner Tunçay'a, dramaturjisi Selen Korad Birkiye'ye ait. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise İ. Önder Arık imzası bulunmakta. Koreografisini Seda Özgiş'in, müzik direktörlüğünü Melikcan Zaman'ın yaptığı müzikal Amerika'da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana "günün çorbası"nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedi. Oyundaki karakterlere Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç ve Orhan Ergiol hayat veriyor. Günün Çorbası müzikali 2 Ocak - 7 Ocak tarihleri arasında Cevahir Salon 1'de izlenebilir. 

 


Sevgili Hayat, Cevahir Salon 2'de 

Funda Özşener'in yazdığı oyunun rejisörü Metin Belgin. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Serhat Akın imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri ise Stelyo Berber'e ait. Oyunda 1922 yılı İzmir’inde, "Amane” kahvelerinde şarkı söyleyen Eleni ile sokaklarda yaşayan Lena’nın hayatları kesişir. İki kadın savaşın kaosunda, ‘gitmekle kalmanın’ sanrıları arasında kendi yazgılarına sürüklenir. Sevgili Hayat, toprağından sökülüp atılanların kültürüne, müziğine ve trajedisine farklı bir bakış sunuyor. Oyundaki karakterlere Yeşim Gül ve Ebru Aytürk hayat veriyor.  Sevgili Hayat 2-3-4 Ocak tarihlerinde Cevahir Salon 2'de izlenebilir.

 

 

Profesyonel, Küçük Sahne'de

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in oyunu Profesyonel, yedi yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge Emin'in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz'a ait. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. Profesyonel oyunu, 2 Ocak - 7 Ocak tarihleri arasında Küçük Sahne'de izlenebilir.

 


Nehrin Solgun Yüzü, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Nick Stafford'un yazdığı, çevirmeni ve rejisörü Ahmet Levendoğlu olan Nehrin Solgun Yüzü 2 Ocak - 6 Ocak tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahnesinde temsillerine devam ediyor. Dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen'e, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait. Müziklerde Bruce Springsteen ve Eren Levendoğlu imzaları bulunuyor. Oyunda, kaybolan kızını bulmak için şüpheliyi hapishanede sık sık ziyaret eden bir kadınla dostluk kurmaya çalışan bir babanın hikayesi anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Serhan Süsler ve Gürcan Salihoğlu hayat veriyor.

 



Alyoşa, Üsküdar Stüdyo Sahne'de

Prömiyerini 26 Aralık'ta yapmış olan, Hayati Çitaklar'ın yazdığı Alyoşa oyununun yönetmeni Ahmet Somers. Dekor tasarımı Behlüldane Tor'a, kostüm tasarımı Medina Yavuz Almaç'a, ışık tasarımı Kerem Çetinel'e ait. Müziklerini Fırat Akarcalı'nın yaptığı oyunun dijital animasyon tasarım ve uygulamasında Şirin Dağtekin Yenen ve Erkan Cerit imzası bulunuyor. Aliye Berger'in fırtınalı yaşamına bir tanıklık, yaratıcı kişiliğine bir saygı duruşu niteliğinde olan oyunda karakterlere Seray Gözler, Asuman Çakır, Erhan Tuna, M. Coşkun Ülgen, Melike Durak Aras, Gözde Yıldırım, Onur Somay veŞebnem Bilgeer hayat veriyor. Alyoşa oyunu, 6 Ocak 2018 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahne'de izlenebilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI