radyobir
radyobir

İşte geleceğin otomobili...

Elektrikli otomobiller pahalı. Bu nedenle sürücüler satın almaktan kaçınıyor. Almanya'da 20 bin elektrikli otomobil satıldı. Bu, hükümetin beklentisinin çok altında. İsveçreli mühendislerin geliştirdiği yeni bir fikir ise bu durumu değiştirebilir.

15 Mayıs 2016 09:37 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Hızlı ve çevre dostu... Zürih sokaklarında ilgi çeken bu araç yağmur başlığı ve virajlardaki yol tutuş tekniğiyle rahat bir elektromobil... Üç tekerlekli aracın adı Bicar. İsviçreli mühendisler tarafından yakın mesafe için geliştirildi. 20 km sonra pili bitiyor. Ancak mucitleri böyle bir araca büyük ihtiyaç olduğu kanısında. Çoğu zaman sadece şehir içinde tek başına seyahat ettiğinizi düşünürsek ideal bir araç.

Normal otomobil bunun tamamen dev bir boyutu. Bicar 1.5 ton ağırlıktaki bir otomobille karşılaştırıldığında çok hafif kalıyor. Bicar 70 kg ağırlığında optimize edilmiş. 

Bu kent aracı bilgisayarda oluşturuldu. Aracın nasıl hareket edeceğini, nasıl çevre dostu olacağını mühendisler sanal bir modelle test etti. Maliyeti de düşük tutuldu. Karmaşık bir tasarım ve pahalı teçhizattan kaçınıldı. 

Aracın hızını ve şarj durumunu cep telefonu uygulamasıyla görmek mümkün. Aynı zamanda en yakın park yerini de. Aracın mimarları yeterli para bulabilirse Bicar'ı günlük kullanımda test etmek istiyorlar. Bu araç için ehliyete de gerek yok. 


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI