radyobir
radyobir

İzmir'de ulaşım sorunları emlak piyasasını derinden etkiliyor!

İzmir'de son yıllarda en çok konuşulan konulardan biri ulaşım oluyor. Ulaşım konusunda yaşanan belirsizlikler ise emlak sektöründen, bütün insan yaşamına kadar her noktayı derinden etkilemeye devam ediyor.

10 Aralık 2018 13:51 | Kategori: Yaşam

Ulaşım konusunda son yıllarda alınan radikal kararlar, emlak fiyatlarında ciddi değişiklikler yaratırken, İzmir emlak fiyat haritasında da ciddi değişikliklerin olmasına yer açmış durumda.

İzmir satılık dairearayışında olan vatandaşları ulaşım konusunda yaşanan soru işaretleri karşılıyor. Bu durum ise vatandaşları merkezi noktalardan ev almaya zorunlu bırakıyor. Özellikle ek hatlar ve merkezden uzak ilçelerde yaşanan ulaşım hattı değişiklikleri ve soru işaretleri, emlak satışlarını sekteye uğratıyor.

Kentsel Dönüşüm İzmir’in En Önemli Konusu

Bütün bunlar olurken İzmir’de emlak adına en önemli konu kentsel dönüşüm olmaya devam ediyor. İzmir Ticaret Odası (İTO) sözcüsü, İzmir için gelecek yıllarda en önemli konunun kentsel dönüşüm olmaya devam edeceğini ve bu konuda yaşanan çözülmelerin emlak piyasası ve İzmir ekonomisi için oldukça önemli olduğunu dile getirdi. İnşaat sektöründe yaşanan gelişmelerin şehrin her alanında iş fırsatçığını dile getiren basın sözcüsü, İzmir’de dönüşüme en çok önem gösteren odanın bu zamana kadar her zaman İzmir Ticaret odası olduğunu dile getirdi.

İTO sözcüsü aynı zamanda 2019 yılında devlet tarafından getirilecek KDV indirimlerinin emlak sektörü için oldukça önemli olduğunu, bu teşviklerin sektör gerekli ivmeyi kazanana kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

İzmir’de İnşaat Şirket Sayısı Her Geçen Gün Artıyor!

İzmir’de yer alan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Piyasanın İzmir’de hareketliliğini koruyor olması inşaat şirketlerinin yeni projeler için İzmir’e çok daha fazla yönelmesine neden oluyor. Son zamanlarda İzmir piyasasına giriş yapan şirketlerden bazıları şunlar; DAP Yapı, Türkerler ve SUR Yapı.

İzmir’de 2017 yılından itibaren 10 yıl içerisinde 350 bin konutun kentsel dönüşüm ile dönüştürülmesi bekleniyor. Bu rakam İzmir’de her sana yapılan yeni 35 bin konutu işaret ediyor. 10 Yıl boyunca aralıksız olarak devam edecek dönüşüm, yıkım ve yeni konutların üretimi ile ciddi bir ekonomik dönüşümü de İzmir’e getirecek. Yıllık 4.5 Milyon dolar hacmi olan bu ticaret ile İzmir’de gelecek yıllarda kişi başı gelir 20 bin dolarlara kadar çıkacak. Kentsel dönüşüm İzmir’de uzun yıllardır eleştirilen şehir planlamacılığı ile ilgili ciddi değişimlerin olması anlamına geliyor.



Gaziantep Şahinbey Yenilenmeye Devam Ediyor!


2017 Yılından beri ciddi çalışmaların sürdürüldüğü Gaziantep Şahinbey’de 10 bin yeni konut yapıldı. Konutların depreme dayanıklı ve modern şehirciliğe uygun olarak yapılması konusunda ciddi bir titizlik ve özverinin gösterildiğini dile getiren Gaziantep Belediye Başkanı, şehrin tamamı için ciddi bir örnek oluştuğunu dile getirdi.

Gaziantep’te son yıllarda artan yabancı nüfus şehirde özellikle büyük evlerde ciddi anlamda fiyat artışlarına neden olmuştu. Flatfy Gaziantep satılık daire araştırmalarına göre göre Türkiye’nin en pahalı 4 odalı konutlarının olduğu şehirlerden biri olan Gaziantep’te, 4 odalı ev fiyatlarının artışı yeni projelerde büyük evlerin tercih edilmesi için ciddi bir sebep oluyor. Hızlıca tükenen 4 odalı evlerde arzın yetersiz olması yeni projeler için ciddi bir hızlı satış umudu oluyor.

Gaziantep’te emlak sektöründe bir büyük soru işareti ise Suriyeliler oluyor. Suriye iç savaşından beri en çok Suriyeli vatandaşın göç ettiği şehirlerden biri olan Gaziantep için, Suriye politikası oldukça önem arz ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI